刀登呈獻:ViuTV奇幻愛情穿越劇《二月廿九》後續討論 (94)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
沈震軒同sofiee
CHOK人 大戰 沈震軒

沈震軒又係shirley男朋友
又同衰妹拍過劇

真係chok仔世仇
但係人哋大隻
chok人而家做新晉演員都未遲
同mans爭kiki
你係連登紅人
叫刀刀幫你特訓 練到佢咁大隻
唔睇了
你大份
阿樂見到最聯咁肯定又會病發
Mark左落小氣簿
試下食到相撲手咁
恥笑gif
hello湖巴
早晨師傅
走櫃派
https://www.facebook.com/146094608749288/posts/5129014210457278/

【🐶Dog lover Vs 😺Cat lover?】Why not both~

張凱娸 KikiCheung中學時期,屋企就養咗佢人生第一隻寵物Lucky,當時係從爸爸朋友嘅豬場領養返嚟,聰明忠心又活潑嘅性格深受全家歡迎,不過去到七歲,佢就去咗彩虹橋嘅另一邊……

而家不時喺社交媒體見到Kiki 分享嘅「大黑熊」狗狗就係東德牧羊犬Max,除咗英俊之外仲好貼心,最鍾意扮主人唱歌嘅聲音,唔知係咪要主人帶埋佢上選秀比賽出道?

好多人都會將愛狗同愛貓人士分成兩個派別,計小編話小孩先要做選擇,Why not both~ Kiki最近就身體力行領養咗三個月大嘅小貓濛濛,當時瘦小嘅濛濛只係得手掌心咁大,被棄養紙皮箱內,全家人既興奮小生命來臨,又緊張佢嘅健康。Kiki作為一個多年來嘅「愛狗人士」,面對貓狗性格大不同,有冇咩不解困擾到佢?佢又點樣磨合狗狗Max同新貓咪嘅相處?

足本重溫 #香港電台第二台 細聽每個《#家有愛寵》嘅故事︰rthk.hk/radio/radio2/programme/love_pets/episode/710014

====================
《#家有愛寵》由 #阿Lu 主持,逢星期日1pm—2pm, 香港電台第二台 RTHK Radio 2播出。
rthk.hk/radio/radio2/programme/love_pets

(照片於較早前拍攝,並由受訪者提供)

#領養代替購買 #一生的承諾
kiki貓狗雙然
我同昕昕過到好開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞