FBI拍片讓民眾了解美國官員如何被中國招募成間諜

227 回覆
923 Like 3 Dislike
會唔會咁好人分錢
無分既話咪俾人報串佢收外國勢力錢囉
到時候嘔埋自己d身家出嚟
所以大陸d官咁有錢
例如鎮長收1000俾返800市長
市長再將800分500俾省長
唔好高估人類嘅智商下限, 你睇下武漢肺炎初期得習慣晒同共諜開火嘅台灣同香港反應得到

連支那人是最狡猾的同翻牆呢啲常識都唔撚識就去支那揾食太天真
鬼佬唔識分
低估下話
唔好以為中共會無啦啦畀著數你
又幾正喎
好好睇
留明
美國左膠:
我唔理!
我睇唔到!
我要玩tiktok!
ban tiktok係違反人權同言論自由!
trump係獨裁者!
無論中國屠殺幾億人都好都係trump既錯
間諜
東德間諜諗起就搵番黎睇,內容睇幾次都覺得可怕

利申真絲

中国人民大团结万岁!

中华人民共和国万岁!

主要係因為唔係個D著名導演拍嘅有深度到難明到要人幾刷嘅片。

做哩D係需要了解目標觀眾,用我個科講,寫一般嘅軟件設計文件,都會話最好寫到連巴士司機都睇得明,因為預左平均教育水平嘅人會需要睇份文件(stakeholder)

一般D片都係咁,要係有限嘅時間入面令觀眾明白內容,依家D片越係多人睇越係短越係簡單易明。

咁既然哩條片係重要嘅informative嘅嘢,敘事當然係越簡單越易明越好拍半個鐘整晒場景主要係俾人有機會代入思考,容易D empathize,會比幾分鐘講真案例有效得多。
我覺得最好個個scene係He is a good person.

即使係good person,但係一時錢矇眼,又覺得自己受到重視,於是就踩tum。

喺交左料嘅一瞬間,就唔可能再被當作無辜,冇任何理由去開脫罪名,因為洩漏資料嘅危害對國家或者企業都係恆久同持續性嘅傷害。
俾雙倍都話姐,塞個信封俾你,仲要幾張美金,係人都驚啦你話個客一張大鈔睇唔清面值仲可以用佢趕時間自己又唔知點找黎兜,幾張入信封嘅隨時係勾結外國勢力嘅陷阱
你講左重點 係"人"都驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞