老店就同你講信用咩?

36 回覆
31 Like 0 Dislike
今個月月頭去左日x汽車皮座專門店 佢地兩次報價不一 見下圖 我明白實物同facebook有出入 但都冇理由喇叭噴油 兩次報價都可以相差成倍 最後負責人喇叭噴油肯平返俾我 我都覺得ok

咁開頭話做7-10日 做到第7日 我問佢第10日有冇得拎 佢話未知住 廠今日先寄返件落黎 最唔明白係 如果係delay 乜唔洗同返客講返 最後第12日先有得拎車

到拎車個日 我check車 發覺 4門板膠件冇做到猄皮 佢地開頭話一定做到 有做過經驗 但最後話 我地做唔到 冇辦法做到 講真 其實做唔到 唔緊要 但點解要我check車被我發現先講 唔可以一開頭講 做到中段講 做唔到唔係最尾一日先知 如果我發現唔到 錢就會俾左 又做唔到想要效果出黎 最後嘈左好耐 先肯減返"4門板膠件做猄皮"價錢

Check個陣仲發現 前排出風口有甩漆(好明顯) 問佢係咪裝拆 時候整到 我話我交車個陣冇
佢就話我香水架香水整到 咁我交車個陣 石仔撞花 安全帶 接口位有崩 都有同我交待 但就冇同我交待前排出風口有甩漆 同佢理論左勁耐 最後佢應承肯訂貨幫我換返 但最尾既結果係whatapps唔應人...

講就講自己幾勁 但最後又做唔到 仲要整花人架車唔認數 仲話係老店😀 真係勁👍
純分享 不喜勿插

記住追 一星期追佢一次
我發覺唔俾壓力 佢唔會理你
邊間?贊成開佢老味全名
樓主係真實用後感唔駛驚
x嘉?
我真係冇講嫁
間野係堅貴
但俾d咁既service 真係開心變唔開心
你架咩車拉皮咁撚貴
全車轉色 同埋間野已知係貴
佢地聲稱意大利皮
佢地咪又係拎入元朗啲車房做
我以為拎大陸廠整 跟住寄返黎
巴打你架7人車?
個價上nappa皮都得咁制
之前全車換皮.
好彩冇問題.
我都伏過
新車做全車連門板換皮
櫈係做得幾好 但門板整完有雜聲
拎去俾佢睇兩次 兩次都馬夫貼塊海綿打發我
自己嬲嬲拆開黎睇 原來門板碼仔爆晒唔岩位
夾硬用熱融膠痴埋

最後要大量海綿填滿D虛位 耐唔耐有雜聲出
好鬼討厭
我都試過
不過係其他舖頭
去X concept好撚過啦
雖然好似仲貴過日X
邊間包皮手功咁差?
L 海 紅 日?
包皮有QUO個價就知呢間真係算最貴, 如果睇相既話都明佢地係值俾多幾千, 擺多幾日其實算小事, 但四塊門版無做都唔出聲真係幾有問題下
睇佢地做好多bba 仲有林寶馬沙波子牛
同諾XX 睇落都係精銳級數咁
agree
仲要聲大夾惡
俾錢仲要受氣
補充多一點
唔係話俾錢就大曬
係收得人地錢
又做唔到野又態度衰先谷氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞