有冇人知switch日區係咪用唔到香港信用卡比錢

17 回覆
0 Like 0 Dislike

買咗龍珠fighter z,港區又冇得買dlc,特登開個日區ac又用唔到香港信用卡比錢想問係咪呢世都課唔到金
搵個有其他地區嘅咪得
日服自己有用開JCB卡俾
del 咗 credit card record 再重新入過張卡
有冇推介用咩區?因為追o見話美澳區都係用唔到香港信用卡
試過中銀,恒生,渣打都唔得,同埋我冇保存張卡資料,每次入完卡資料準備比錢就出果個畫面
2000fun買日區儲值卡
我用aeon jcb 得
Switch應該無鎖區,日本account美國account都用到香港信用卡。

我之前都一直用開恒生visa上日版online shop買日版game。

會唔會係巴打張卡有問題?
今日先買過game,香港信用卡無問題喎!
PayPal 啦師兄 早排先買完DLC
尋日先買完, 用到
PayPal 就可以
得美區先要儲值
之前爬文話美國eshop 好似要用美國卡/美國paypal先得?

個rationale好似係除非你張卡嘅地區係冇eshop (e.g. 台灣),否則張卡只可以喺佢所在洲到用(e.g. 香港屬於亞洲 所以可以喺日本eshop買game 但係喺美國就過唔到數)
星期日我先用完張港信用卡係日區買左隻動漫大亂鬥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞