老婆有左,但佢唔想要

56 回覆
3 Like 14 Dislike
一開始知道有左surprise但大家都開心
慢慢越諗越多野,佢擔心細佬將來成長

好唔開心
佢為你好
你肯定個肚係你既?
非帽,認真post
陀B好易有抑鬱,ching要多啲陪老婆,多啲關心佢
我同佢一齊返工嘅,基本上7x24都係佢身邊,返到屋企接近所有家務我都做哂,四大長老都錫佢
錢係一部分因素,最主要係驚移民+湊b會好難
大肚婆真係大哂,佢有脾氣你都要忍,俾多啲信心,等佢覺得以後條路唔只係得佢一個,有負擔齊齊揹

加油呀ching
睇下夠唔夠錢移民
唔係係香港出世都幾慘
日日返學學蝗語, 放學返屋企就批鬥你2個
然後我的志願係做狗
努力中,佢琴日直程想即刻去落左佢
如果生,一定會走
咁俾D信心佢
到時移民重新開始, 你地一齊努力
新的開始可能令佢唔適應, 但新的環境可能比香港舒服好多, 最緊要你俾個信心佢
打算生完過多兩年内就走
傾唔掂…老婆決定唔要
如果仲係香港 就唔好要
但樓主你都話移民啦 做咩一意孤行要落呢?
你老婆係咁唔想要 當初又唔做足措施?
以後都唔要細路?
你ok?
小生命 唔好因為一時衝動就話唔要呀 隨時你老婆落咗之後 更加唔開心 要小心選擇 可能一時荷爾蒙影響啫, 不過都要快手啲決定啦
小生命 都唔好因為一時衝動就話想要
要生嘅係你老婆,佢唔想要唔通迫佢生?
一係𠱁得掂佢,唔係都無辦法要㗎啦
明白樓主會唔開心,但始終有啲嘢無得勉強
生小朋友應該係件開心同值得被祝福嘅事
搞到咁唔開心,有乜謂
唔通第時個bb大個咗同佢講其實你老母唔想生你咩,就算唔同個細路講,你老婆都會俾呢個諗法困擾一生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞