「學車」師傅問題 求解答

17 回覆
0 Like 0 Dislike
我係考葵涌梨木道
我朋友介紹左個師傅俾我
但佢約我係九龍塘等
係九龍學車 佢覺得我ok 之後先會帶我去考場練
想問你地係咪都係咁樣?
咁佢架車係泊係9龍塘
就算上堂揸車去葵涌都要半個鐘啦
我每次去到都只係一個鐘時間學
係咪無咁好?
因為佢要我一次俾定十堂錢 我驚中伏呀
同埋我住天水圍 加上每次九龍塘好遠車費又貴
屋企人叫我搵第二個

各位巴絲俾啲意見我
係正常㗎
怕中伏就上網check下師傅係咪真係有牌先
換7左佢
係正常㗎
怕中伏就上網check下師傅係咪真係有牌先

岩岩上網搵過啲資料 但無找獲
想指教check師傅有無牌?
換7左佢

點解呢?巴打都覺得無咁好?
揸過去半個鐘即係來回要一個鐘咁你係得半個鐘學
我係考葵涌梨木道
我朋友介紹左個師傅俾我
但佢約我係九龍塘等
想問你地係咪都係咁樣?
咁佢架車係泊係9龍塘
係咪無咁好?
屋企人叫我搵第二個

各位巴絲俾啲意見我

頭幾次學完泊車掉頭,轉左右彎,覺得你ok先會同你上試場
不過你葵涌考要九龍塘出就遠啲
同埋一次交10堂錢係正常
我係考葵涌梨木道
我朋友介紹左個師傅俾我
但佢約我係九龍塘等
想問你地係咪都係咁樣?
咁佢架車係泊係9龍塘
係咪無咁好?
屋企人叫我搵第二個

各位巴絲俾啲意見我

其實應該大部份人都係架 揸去葵涌其實都係3,4個字 加上係你自己揸
我之前都係俾定十堂錢
住天水圍去邊都遠架啦 你唔叫師傅車埋架車去你樓下學?
叫你去學車除左真係學點考試
仲真係要你應付下實際路面情況
係呀你狂練路試條路揸到好叻好熟
但係你拎到牌之後可以乜都未見過 有突發事唔識處理
路試條路 得閒睇下GOOGLE MAP同自己去行下其實已經好夠
最多臨考同師傅傾傾揸兩轉就好夠
你九龍塘來回葵涌嗰段路都係學緊唔同嘅路面情況的
正常架
其實九龍塘學車都有好處,到放學時間學校附近太多貴車,你自己學都會揸得小心啲!
其實你揸過去既過程都係學緊野 所以冇話咩正唔正常
住天水圍咁不如去元朗學
其實你揸過去既過程都係學緊野 所以冇話咩正唔正常

啱啊

樓主個師傅姓張?
考石䕃呀?
九龍塘揸去油塘都係咁啦
一係你同師傅夾下 有冇上手學生係葵涌落車
頭幾堂唔係試場正常,都係學掉頭泊位
ok熟既話咪去試場,可能佢之後會叫你係試場附近上車,你考果到可能會係葵興地鐵站上車,驚既話你咪問下佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞