訂唔到PS5嘅你下一步點做?

61 回覆
148 Like 8 Dislike
出改版先買
依部大撚到
唔急啦
11月玩住cyberpunk 慢慢等
同埋又訂左XSX
quick resume係xsx/xss嘅功能
ps5有冇類似嘅功能未清楚

resolution/frame rate係睇game嘅設定
例如鎖30/1080嘅game喺PS5都係得30FPS/1080p

舊機有frame drop或者行dynamic resolution嘅game就有幫助
因為PS5 zen2+rdna2對比舊機嘅jaguar+gcn1/4有根本性嘅改變
就算將ps5 soc set做舊機嘅frequency, 性能都勁過舊機
(實際上ps5行ps4/pro game時應該都會咁做)

舊機行啲game有frame/resolution drop時, ps5嘅冗餘性能就派上用場

簡單啲講隻game喺PS4/Pro封頂係幾多, 用PS5嚟行都係得咁多
有改版再買過部舊版放咗佢未得
要玩點都擠到個位出嚟擺部機
早知我都排 website永遠唔再相信
關咩事
PS5都玩到PS4 game,仲load得快好多
認真 買左xbox sx
又少一個客
MS笑而不語
等PS5 Bloodborne II 同捆裝
今次真係xbox大勝
勸大家買xbox啦
曬尻氣啦,Sony就係睇準個個得把口,玩開嘅邊會唔買
玩Xbox game pass (pc)
X2

Btw ps store 買左咁撚多驚

PS5玩唔玩得番
識玩一定係等pro
等改版先再算,呢部太大部。
Demon’s Souls好玩就買絕對唔買頭一水
其實可能有ps4版
sony好似話d game仲會出多幾年係ps4
玩得返
等到sony執笠先買
我等出年先買,頭一年都冇乜game玩
等有大作先啦
繼續玩ps4,等正價walk in買PS5
炒狗死全家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞