半年新牌仔掛P牌好似唔小心沖咗燈俾人影咗相

56 回覆
0 Like 5 Dislike
P牌好似得5分,衝燈扣5分
點解只係加P?無分剩喎

P牌唔會有分,小則罰錢,大則加P
衰兩次重考

其實點判斷小定大?
咁衝燈係罰錢定加p?

。。。推

衝燈係大,好快你會收到信
叫你填當時既司機資料
走唔甩係填你自己架啦
之後會寄信叫你上庭,你可以書面認罪,咁你就唔駛親身去
過左開庭既日子後,就會寄信比你話要罰錢,好似係$450-$600左右
記住佢唔會特別話你知你加左半年P,因為運輸署醒早講定左衝燈呢類扣分行為係會加半年P
到你個P牌夠一年,自己上運輸署申請個牌多半年啦
利申:就係衝燈加左半年P, 2月先甩P
點樣先算衝紅燈?
點樣先算衝紅燈?

紅燈着緊嘅時候就衝左過去咪就係衝紅燈
點樣先算衝紅燈?

紅燈着緊嘅時候就衝左過去咪就係衝紅燈

咁如果車頭過個陣係黃燈呢?
點解只係加P?無分剩喎

衰兩次重考

其實點判斷小定大?
咁衝燈係罰錢定加p?

。。。推

叫你填當時既司機資料
走唔甩係填你自己架啦
過左開庭既日子後,就會寄信比你話要罰錢,好似係$450-$600左右
記住佢唔會特別話你知你加左半年P,因為運輸署醒早講定左衝燈呢類扣分行為係會加半年P

有冇得叫好朋友幫手d情況

利申: 好奇
點解只係加P?無分剩喎

衰兩次重考

其實點判斷小定大?
咁衝燈係罰錢定加p?

。。。推

叫你填當時既司機資料
走唔甩係填你自己架啦

有冇得叫好朋友幫手d情況

利申: 好奇

無咩理由咁做啦...
真係比人周到重麻煩啦...
加半年又唔駛死人...除非你趕住甩P有咩特別用途啦...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞