sealy半價優惠wor !!!

51 回覆
0 Like 10 Dislike
鬼佬鍾意訓軟嘢,澳洲肥人多,兩公婆加埋四五百磅都頂得住
如果訓軟嘢容易腰酸骨痛唔駛賣
女友訓完memory foam解決左10年嘅腰痛問題
所以唔好一碌鳩打一船人
記憶棉其中一個問題係軟硬度會因為溫度而有分別
而且記憶棉回彈慢 散熱慢 又唔洗得
好易一兩年就打柴 連形都變埋

見過太多客因為訓記憶棉枕頭/床褥
訓到頸椎/腰椎有事 或者爆敏感要睇皮膚科

Tempur質料都叫好啲 但係都只係幾年貨仔
Sinomax就真係送都唔要
只可以講 佢真係好彩
10年既問題,一張床解決,似心理因素影響多啲
點睇愛皇健Comfort sensation? 正價4萬幾,講到好多6星級酒店都用
蓆記面嗰層foam好似回彈快過sealy
咁其實咩枕頭好?
笑而不語
乳膠枕就襟啲 又貼頸
不過有啲人訓慣咗記憶棉 唔鐘意乳膠果種彈
鐘意記憶棉就tempur喇

買枕頭果陣 最好揀張同屋企張床軟硬度差唔多既
用平時訓覺既姿勢試 叫個朋友仔/另一半睇下你有無訓到有雙下巴/頸都歪埋
訓左sealy 8年
好舒服
基本上任可時候訓上張床都可以訓著
乳膠枕好似唔曬得太陽
乳膠枕唔曬得架 一曬就會碎
如果想洗枕頭 可以拎個桶浸下
浸完用抽濕機陰乾個枕頭

如果你訓開弧形既枕頭 想訓返記憶棉 就tempur
如果想試下乳膠枕 可以試下dunlop
百貨通常無床俾你試 可以去專門店𥄫𥄫

如果你肩頸痛咗好多年 除咗睇醫生
得閒叫屋企人望下你訓覺果陣
有無膊頭訓咗上枕頭
或者枕頭太高/矮 / 床太軟 枕頭又硬
令你現咗雙下巴
有可能係你本身訓得衰
我反而轉左用memory foam 後真係乜問題都冇晒
以前訓醒成日腰痛,有時隻手又會痺
宜加訓左一年記憶棉,暫時都冇發生過
記憶棉對我黎講缺點係散熱慢,冷氣要開大好多
唔該曬Ching
其實幾錢張床
我覺得除左散熱慢
回彈力極低
你去試下咪知
唔好試10K以下貨色
15K以上一訓過上去
根本返到屋企對住張舊床褥就眼冤
垃圾
啱啱問過
Hotel deluxe六尺仲要$28,000
就black friday,去美國買啦
Hotel Supreme 堅好訓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞