真心覺得入境日本應該最遲農曆新年就免檢疫,快就聖誕

17 回覆
1 Like 18 Dislike
因為日本旅游業應該頂唔到幾耐
加上要為之後奧運測試

反而入境香港幾時可以免檢疫就難講啲
有邊個國家既旅遊業頂到
我都想去台灣
係連登就梗係講日本
反而想睇佢奧運都係搞唔成全國仆街多啲
清下D瘀血其實幾好
心齋橋全部蝗語殘體字
況且日本人國內旅行都消費得起
講慘應該係泰國慘D
而家4連休 溫泉旅館都full house
人地內循環 真係支撐到國內個經濟
係啊
日本好多高檔餐廳 旅館都要打電話預約 變相只歡迎自己日本人去
證明日本本身靠內循環都搞得掂
講到日本我就諗起skyliner
日本人自己搞GO TO國內旅游爆晒和
點解你會覺得日本人會比你免檢疫
本身日本人係好有錢,可以靠內部消費。某國有6億人月入1000元以下就食屎啦
長假期係好多日本人係國內旅行

但平時點呢?
點會咁快開關, 睇怕下年暑假都唔知開返未

日本淨係做國內遊嘅生意都夠晒數, 而家係死D靠食支那水搵快錢嘅商家, 咁可以有幾大影響?  
原子彈都食過兩粒啦, 驚閪
要打電話預約=只歡迎日本人去
你啲邏輯都幾撚有趣
I've been wondering about getting a temporary job in Tokyo in January or February because I'm interested in working there temporarily. It'll expand my vocabulary and I'm sure it'll be an extraordinary experience.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞