[ONCE] TWICE討論區 (186) 0922 林娜璉生日快樂 好快又會Comeback

1001 回覆
34 Like 9 Dislike
我有個問題我miss左d咩野
上次m&m member concept出既次序係咩意思🤔
>>NaChaeTzuSaJiDaMiMoJeong
記得當時出嗰陣佢地話有問manager點解出呢個次序
咁其實係點解求解
我真係猜唔透三本部既心 上次仲研究火龍果乜嘢意思

就係想ONCE亂估
mimi係友團喎
唔通佢抽籤決定次序又同你講咩
Feat
邊個P完先就邊個出先
段片個播法
順序下reverse下 順序下reverse下
令我諗起TENET套戲

老吹時間
佢地被誘惑食左🍎
離開左伊甸園
出面既世界好dark好殘酷
諗返起以前既平靜
佢地想返返去未食🍎之前既bright side
嘗試reverse返過去
但發生左就係發生左
佢地返唔到去當初既伊甸園
只能夠係呢個毫無色彩
黑白灰既世界繼續生存
死啦 我驚個MV出到黎你會好失望
專屬愛稱笑左出黎
對個story line冇期待冇傷害
同今晚個8號波一樣

好似TT同KNOCKKNOCK咁
一個講兩個豆丁入左鬼屋見到9隻鬼
一個講9條女玩睡衣party玩到鎖左自己係門外
兩個冇關係既內容係最後先連接埋一齊

可能今次又係冇關連既內容係最後又神奇地連到埋一齊變成一個故事
其實TT個concept 講得幾好
自從twicecoaster系列就冇玩過呢啲故事性嘢
繼續以相信世上有聖誕老人既童真既心去相信呢個次序係有意思
頭先都係到搵琴日個po
原來3本部真係有睇人既意見
重要反應得咁快
比人屌得太多
Mv同teaser concept既意思好似從來冇人估中過
都係唔好FF太多喇
其實係冇意思
訓前再聽一聽 其實有機係娜縺把聲
我都覺得係佢自己把聲
可能似返上次咁
自己teaser把聲係返嗰個人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞