想問依家8成按揭要批幾耐?

78 回覆
4 Like 7 Dislike
按9成一個月左右搞掂
中銀好撚快,我村屋只係兩星期
只係想提提你, 家陣武肺影響到銀行人手, 批核一定長過正常, 你問邊間都係一樣

利申: 一樣搞緊批8成
都係匯豐 恒生 中銀 渣打
我諗唔會唔接掛
答答你

主要睇幾樣野
1) 你同擔保人 個TU 靚唔靚仔,收入証明清晰

2) 你同擔保人 有沒做緊 d loan ,有沒做其他人擔保人,按揭人

3) 睇個staff 肯唔肯幫你

如果靚仔case 正常2-3 weeks(點都有初步結果,同mc 咩feed back )

銀行按揭巴

https://t.me/mtgenquiry
見有啲巴打申請一個星期大貓就覆左上埋 MC 跟手批埋,搞到好心急......

公務猿 + TU A (前年用免費 APP CHECK) + 冇 LOAN 冇分期
用美聯 APP CHECK 過唔爆壓測,係咪批硬.....
巴打keep 住chur 個staff la
最近其實批得快左好多 大貓
你驚成交唔切可以轉返做建期plan,但當然會計返建期個價,詳情你打去發展商售樓處問
罰息就係你遲左成交,發展商每日會同你計息,直到你成交為止,當然你要叫律師出信講定先

但其實都唔洗擔心咁多,2個月應該做得切
大貓果然係最快,剛打來話批左
但問佢上 MC 未又話佢批左就得.....怪怪咁
咁呢個盤唔係第一日賣啦,之前肺炎仲嚴重啦,未見大量撻掟即係做得切囉,同埋事實已定,最多咪拎等錢等罰息,可以點
依家都仲係WFH?!
已經chur得好快,send哂資料,出糧銀行話一星期批到,等MC就兩星期左右喎
1. TU靚仔,穩定收入
2. 完全無loan,無做其他擔保
3. 希望喇

之前呢個盤係90天唔係60天
有沒申請幾間 真係唔好煩怕
大貓會入,上到MC然後係咪其實多數批?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞