傢俬間房唔做到頂櫃真係最on9嘅事

106 回覆
106 Like 9 Dislike
中學畢業未知唔知咩叫承辦商
就算唔係承辦商,都一樣要跟條例起架
睇唔睇到我講咩嫁盲毛,我唔係講合唔合規例,事實上係封到頂都無人會理,房署見到都唔會叫你拆

承建商下話?承辦乜9呀
私人裝修又點會判頭約都無埋呀
果然中學未畢業
承建商係起棟樓出來嘅公司
起完之後,房署會搵十零間裝修做承辦商,可以喺指定地方宣傳,呢啲公司絕對係私人公司。住客亦可自己搵其他公司。私人裝修唔可以唔見判頭約唔見判頭都仲得呀,我懷疑你小學畢業未

呢樣都未分得清就想串人笑撚死人
有朋友住公屋間左4間房,間公屋都幾大,佢同佢同哥有獨立房但中間個牆/櫃唔到頂,佢企高係望到過去,阿哥仲成日帶住女返黎,結婚頭1年都仲係住埋一齊,真係扑野都唔敢太大力,驚太大聲
有見過做到頂, 但係開返窿俾冷氣機
真係好撚寒酸
連登就係俾你呢啲垃圾拉低水平
人哋講緊跟法例係要留窿,所以先有呢種設計
依架你就好似小學雞咁喺到話不嬲唔跟公屋例起都得
而且人哋講緊以前,以前呀,以前有呢條例所以有呢種裝修呀,係咪唔撚識字呀!!!!!!!!!
到依家都冇
睇左原來真係承辦商sor
但樓主都無講過係搵承辦商做,其事點整房署真係唔會理,唔好郁結構野,唔好改廚廁位,基本上任你裝
間公屋豆腐膶咁細間左房未必夠位裝冷氣機入房,就算裝到都吹到暈,無計啦都住得公屋仲理寒唔寒酸咩
依架真係唔理,仲奶戅鳩添
近年試過有個屋邨,承辦商同啲人講自己改無問題。房署知道之後就想郁啲住宅,因為有好多單位係咁改,之後俾人屌爆,因為明明係房署承辦商話可以咁整最後件事不了了之
利申:鳩up
有冇用過佢list果d裝修?係咪真係手功好啲價錢合理?
無用過,但你唔係好低budget嘅唔洗搵嗰啲公司,因嗰啲公司真係俾最基本最平嘅裝修你,個個單位都係咁整。最平聽過2萬就裝修好

如你預長住,有返咁上下積蓄,最好自己搵公司整靚啲,空間好用啲
因為依D傻閪設計 依加離家出走左
柒到無眼睇
等到一把年紀終於有能力搬走
我屋企就係咁
門都係壞 關唔到 零私隱
屋企都係咁 仲要有條光管十字咁係正上面
慣咗 由好介意變到依家從來唔關「房門」
根本唔係一間房關房門都晒氣
裝修搵fd搞真係慘過食屎
我屋企人搵佢啲fd搞
住耐左啲問題出現曬
你老母走去裝又真係仆街,不過隔音其實唔落綿都係隔唔到幾多。
咩通風燈光其實都唔係最主要原因
留個頂位就係父母用黎偷睇你監管你
因為無窗?
咁細間房, 冇理由嘥錢再裝部分體,
裝又一舊錢, 開多部冷氣每月電費又會貴左
以前有啲舊公屋隻則得一面窗,做廚房廁所

房個邊得一隻走廊氣窗,好多都會用櫃間但唔到頂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞