想問下有冇人報咗配藥學高級文憑可唔可以入嚟分享下?

23 回覆
2 Like 1 Dislike
Ive 同明愛既配藥學高級文憑
邊個好啲以及前途係點架
人地大學藥劑degree出到來都乞食
要去藥房做執藥
咁你話你配藥hd有冇前途呀
咁我想問下藥房執藥人工大約幾多?
畢業同pharmacy個班競爭dispenser
以前好似睇過人講話hd仲易搵工
唔知真定假
身邊有同事今年part time讀完畢業
到而家仲未搵到工
唔好讀 爆晒煲
pharm都爆 讀ser你等乞食啦
睇你以前高中phycbembio成積好既話,就入配藥
醫療界食物鏈最底層
唔出奇 hd個目的 就係訓練一班配藥仔 有train開執藥自然爽手啲

degree個啲 點會甘心做一世執藥仔 做住先都係騎牛搵馬 一搵到路數就唔撈啦 如果請左佢地 就有risk第時要請過新人
part time配藥學高級文憑伏到仆街,FULL TIME 都食屎中
ching請問伏位係邊因為小弟心思思想讀 partime係咪一星期要翻好多日?
一星期四晩葵i,workload好重,而且你要有2年相關經驗先可以畢業,隔離明愛FULL TIME已經屌打,ive 仲要part time,好難搵工的,仲有藥劑學士同你爭工,你自信爭贏人咪比8皮去玩下,過往最多係去老人院汁藥14k
因為小弟得中六畢業所以想搵樣興趣野進修下加上而加份工翻5day時間上都允許 亦都近葵i 不過聽完你講一星期4晚又真係太重work load另外想問下難唔難讀?係咪會計出席率?有時我會收晏會遲到 唔知比唔比咁樣驚唔夠出席率會冇得考試
化學,生物差可以放棄
難讀
出席率睇呀sir
多數人已經有HD或degree入去讀
有時一星期五晩,part time 你估易讀
姐係大部分都係4-5晚?
Ive HD夜晚全部都四五晚架啦,6:30-9:30
同日間partime差咁遠見到日間淨係1-2day
因為part time day有一日返全日嗎,再加一至二晚夜晚,其實同part time e一樣
你有信心高gpa 咪試下lo,但現實係配藥宜家多左課程,就算gpa 高仍然需要運氣入ha,仲有d海歸藥劑課程畢業生同你爭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞