入𨋢應該邊個閂門

43 回覆
53 Like 3 Dislike
開門開少啲,仲會專登用啲力閂門
佢唔駛㩒密碼都好,點都要佢掂度門
照睇係佢自己on99 唔知嬲乜, 可以無視

同你一樣,我入𨋢先會企後面角位,之後入𨋢嘅人就要自己撳閂門,有d 唔撳嘅咪一齊等auto 閂,未見過有人嬲,
我亦都唔care
我入𨋢會先扲關門、之後再按樓層
D人覺得自己隻手好吟貴,最多用D二手紙巾隔住去按掣,令人覺得咁仲唔衛生。

(而家D新樓成日都要用啪卡 或者 微訊支付QR code才能按樓層,你都係要用自己隻手去按掣架)
癡線,上樓都要微訊
一堆人一齊入𨋢最後果個撳閂門
部𨋢中途開門就近𨋢制條友撳閂門
微訊果個QR code 可以印出黎俾人,用一次,影左會自動按埋樓層,
啪卡就啪完 自己按樓層,不過唔駛開app
其實我根本唔會留意到邊個閂門呢 d 無謂嘅小事

我成日都覺得好 amazing 點解有 d 人可以咁敏感留意到日常呢 d 瑣瑣碎碎嘅事
又一個公屋仔
有人喺係隔離發脾氣又撞你都可以唔留意都幾得意
淨係活喺自己世界咩都唔知,都唔知話係幸福定危險好

大佬 呢度香港嚟

日日都要花心機去留意 d 痴線佬 我自己仲唔顛埋一份

三唔識七嘅人郁一郁我都要留意住嘅 精神緊張都似
正常高層早入lift都會行入啲
唔係之後啲人點入
即係人癡線佬拎住把刀同你同𨋢都唔駛驚
呢度係香港,無啦啦有人打9你係好正常嘅事,唔駛避唔駛留意,生活如常
你係咪好大壓力 ?

㩒𨋢 同 拎刀 打鳩你

你覺得一樣威脅 ?

巴打你抖下好喎
你講緊香港?
緊係襯佢停低咗 即刻跑前去開閘再拉埋度門閂返
癡撚線,佢撞我算攻擊啦掛?
諗返邊個位令佢發作就係我唔岩斤斤計較?
乜嘢叫比喻你老師冇教你?
要好似你呢啲毒撚咁活喺自己世界,外面發生乜事都唔駛去理,所有都係命運嘅安排既來之則安之咁樣?
我怕死,我想避開癡線佬,係咪唔撚得?

得啦你 掂咗

俾心機加油呀 bye
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞