支持熊仔餅嘅請入嚟!

863 回覆
1937 Like 35 Dislike
From阮民安FB

嗰一槍,改變左呢個年輕人嘅一生!

熊仔餅,您可以身體健康,相信係好多香港人最想見到嘅畫面。

今晚熊仔餅想我幫佢做一件事,希望大家可以幫手CLS,俾D力量佢!

自從上次同熊仔餅,健仔食完飯之後,就一路keep住同佢地見面同俾一D實際嘅關愛佢地,例如買湯包呀,請下佢地食飯之類~

本來以為係舉手之勞,點知有一次阿餅(我係咁叫佢)突然間拉我埋一邊,攬住我喊住講,

「 Tommy,我真係好多謝好多謝您對我嘅關心,由12月出院之後,真係得您一個人會用行動去幫助我,關心我。

我依家睇緊嘅心理醫生,都有睇您page,佢今日同我講起您,我即刻大喊左出嚟,我第一次喺佢面前喊。

我一路以為自己唔會有人理,只係準備等判,唔知要坐幾耐嘅一個人,私人提控又撤消左,我好灰!

直至遇到您,我真係好感激您。」

點會得我一個?淨係我呢度,都唔知有幾多手足關心您,錫您,想幫您啦~

不過一個21歲嘅小朋友,中左槍,行過鬼門關,情緒有啲問題,正常的。

究竟佢呢9個月佢經歷緊咩野地獄生活呢?同大家分享下,

出左院之後,佢每月keep住睇心理醫生,脊骨永久傷害,唔可以行得怏,企超過兩個鐘就會好攰好攰,唔飲得甜野,皮膚有濕疹(開始好轉),甩頭髮,最嚴重嘅一樣野係腸黏連,呢個真係好大獲。

每個月都會有幾日極痛,爆冷汗狂嘔,嘔黃膽水,12月因為呢個症狀,入左院留醫5日。到左4月,佢因為想搵小小醫藥費,返part time,點知返工途中突然病發,即場暈左入院,要留院4日,好彩最後無事。

呢個係一個21嘅年輕人應該經歷嘅嘢嗎?

「 我覺得自己好無用,無體力,父母年紀又開始大,之後我可能要坐監,判幾耐我唔知,唔知點照顧佢哋。坐完之後,有無人再記得我,我真係唔敢諗,越諗心情越差!

但不過走到呢一刻,我都係無悔的!

我其實都有D心願,我好想做化妝師,第時可以有自己嘅化妝品牌,同埋我好想揸電單車。」

年輕人就係應該有夢想,但係對熊仔餅嚟講,好似遙不可及😢

一個21歲,本應擁有美好前途嘅年輕人,因為一槍,改變一生!身體變得虛弱,前途充滿問號,最後要面對嘅牢獄之苦究竟係幾多,全部都係未知數。我地忍心要佢一個人面對嗎?

有見及此,有一班有心嘅家長,幫熊仔餅建立左一個熊仔餅樂園計畫。👇🏻

https://www.koalasgarden.com/

大家可以入去買熊仔餅,$2一粒,最少買100粒。買左之後,就會收到熊仔餅本人嘅一張電子心意卡。

喺呢個樂園入面,會將小朋友嘅現在、將來、醫藥費、學費、前途等等,處理得非常周詳。

所以希望咁多位手足幫幫手,大大力去支持呢個計畫,幫手買多D熊仔餅。

講明先,呢個唔係一個眾籌,係一個建設受左槍傷小朋友嘅將來嘅計畫。

講多少少,呢個樂園同時都會幫多一個小朋友,不過好抱歉,嗰個小朋友嘅資訊,真係少少都唔透露得!

希望各手足明白。

好啦,大家快D去買熊仔餅啦!💛💛

熊仔餅嘅page,follow埋啊~
https://www.facebook.com/Koalasmarch_-110629037426028/

場地:後街牛扒
香港人你哋仲記唔記得
pish
點樣要有新icon?
刪app再入
Push
Push
支持熊仔頭
why not both
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞