我見過最黃既cafe 多謝台灣

133 回覆
561 Like 6 Dislike
原本諗住出段長啲既食評片放youtube,配下音搞下笑咁。
但條片剪到開頭見到有張相就唔係幾想搞笑
所以我會照原片出冇配音,短短地比大家大概睇下間野個環境同杯野飲。
但依間野好值得大家去台灣既時候幫襯支持一下。
台灣真好,可以自由咁表達意見
https://youtu.be/3qTOJoxmzIU

灰咖啡 Hway Coffee

地址:80042 高雄市新興區林森一路146巷2號
營業時間:13:30-1:30 星期二休息
交通:捷運美麗島站再步行前往
電話:07 251 5665

未入門口已經見到大大個反送中掛左係到,一路行入去有大量支持香港既野,當然都有台灣本土既文宣,同埋大量反共文宣,老闆一睇就知係台獨分子黎,香港如果有間野貼到咁應該被消失左

環境裝修同好古老好特別,啲傢俬擺設好得意,仲用緊鐵花窗同埋碎石地板(條片有),好似去左返校個個年代咁(唔太熟台灣舊時咩樣)。
入面放左好多書同唱片,可以隨便拎黎睇的。

依到叫杯野飲就可以坐成日仲有得叉電,好多候生仔叫杯野飲睇下入面啲書,傾下計好休閒咁坐左大半日。
佢地最出名飲手沖咖啡,但因為我唔太飲咖啡,所以同台妹們叫左伯爵奶茶、焦糖鮮奶茶、藍莓優格茶,正常冇咩特別(相都唔記得影 片有得睇)。
台妹提醒大家係台灣記住要叫鮮奶茶先會用鮮奶沖你飲,唔好再話台灣奶茶得奶粉係垃圾。。。

因為間野開到凌晨,平時夜晚都幾多人係到飲酒吹水,有好多款台灣日本啤,可以去識下文青台妹台仔喔~
野食就冇咩特別所以冇叫到。

鍾意飲咖啡既人應該好岩去,見佢地好似對咖啡好有研究,環境好清幽又靜,啲音樂幾特別,同朋友傾下計輕輕鬆鬆咁可以坐半日。

價錢:3杯野飲450台幣,係台灣依類型既咖啡室都係差唔多依個價。

評分:10/10
評語:謝謝台灣

如果大家鍾意睇既之後會多啲介紹下台灣既黃店,等開番之後可以去幫襯下默默支持香港既佢地,當然啲片會剪得詳盡啲同講埋野。

Ig:https://www.instagram.com/hkfoodghost/
想睇之前其他食評既就係ig支持下我 煮野食就去youtube
第一張圖係我問店主拎黎用 因為我個張冇左
佢仲回左我一句:一起撐一起fight!

我愛台灣
push
係啵
保護傘宜家點
冇台妹圖
補番佢地fb 成日share香港啲新聞
https://www.facebook.com/hwaycoffee.taiwan/
點解台灣人會咁好
好似正常左好多 我睇google啲食評
多謝
比香港人更關心香港
正經po
片入面有半個身
台灣開番要好好去多謝佢地
諗住睇到尾有台妹
點知冇
眲我view
Btw條片咁多台妹 樓主仲收埋幾多個台妹
我blur左 個啲朋友黎 廢時出人地樣啦
一路寫一路咸 點解香港變到咁
負皮咗
好好反醒

Po漏左啲圖
野食有無進步

見啲野食都幾靚仔 個個比5星
叉燒滑強好似幾靚仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞