香港酒店討論(5) -莫做西客,做個有品香港人

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
轉平啲房型揀啲冇風景但有service 嘅房
例如海景套房轉城景套房或者冇風景嘅套房之類
個天咁黑怕你個心情都係咁黑...
人人都話RC冇service 可言
咁不如cancel RC然後book其他酒店
原本想同女朋友慶祝拍拖週年
而家諗緊食餐buffet算
依家啲酒店買自助餐送酒店房架啦
剩食自助餐都唔係平好多
住RC想食埋飯係唔係用半價券抵過sky high staycation呢?
staycation都係得8折食飯加兩杯酒
咁巴打有咩推薦
本來RC conner room+club連稅3600-600(AE優惠)
有簡單deco同蛋糕
如果冇景我新budget 2000左右
定係各位巴打認為我應該狗衝?
留意返半價卷淨係得普通客房用得
$1700如果唔入lounge 唔要套房
用半價卷可以$1600有corner 客房
其他packages 真係要連稅計下先知抵唔抵
咁半價券好似抵好多,sky high staycation book 柴房都要2900
如果用半價券可唔可以用AE個2400減600呢?

問左Tosca最新weekend menu要888起,之前係748都加左唔少,變相抵消左個8折,變左有啲卻步
AE優惠係計你total消費
理論上你再食多餐飯夠2400就得

頭盔:都係聽樓上啲巴打講

呢間野有咩好食?
ae計total
當半島mo service都變差 唔好期望其他仲keep到 何況本身都唔係好
舊殘 平時俾自由行住爛曬
歡迎做fans of mo 唔洗保級 俾錢住就得 人人平等
有冇ching book左/住左文華東方逸居pkg?
我唔知之前MO有幾好,但我唔覺得剛剛幫襯佢有幾差

如果用冇upgrade/Deco/Cake計咁冇得好講
你間房有冇比人拍片擺上網
想問有無酒店係有netflix嫁?
smart tv都已經有啦
上次去北角匯果間咩凱x 無
嗰間真係不了 人滿為患
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞