[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶(58)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
BT 好d 既, AD 真係費事啦。
試過到手個刻隻錶有少花,又再等過。
始終畀左錢,議價能力就大減。
之前本身都想買vc overseas 4500v,但去BT試完上手硬係差左啲野咁,之後睇返原來係錶面下半部份太吉,同埋佢係無停秒功能,雖然個透低底同快拆帶真係正,但最後都無買到

用我果粒頂住先得唔得
師兄介唔介意加我telegram
Kanofwind
可能驚影響左你睇塊面掛 AP15500都係咁,好處係睇塊面會純粹D同無野阻,睇慣左無乜野,不過睇慣勞就未必慣
最靚係15300面+15500機芯,Perfect 大AP 12點位好正,加埋15500個大機芯唔再係大錶小芯,個組合拍得住15202,size39mm又fit過41mm
Sports watch我諗唔係行simplicity路線,多小小sub dial對好多人黎講先係norm呱
見到好多人都J Cory Richards 嗰隻,我覺得有sub dials 呢樣影響好大

冇stop second 呢個真係百思不得其解
錶而家小小唔準都唔理,橫掂都係裝飾品多過真係有用,但呢個真係太basic
其實pp 都唔興停秒
5711 都係今年轉機芯先有

我比較唔鐘意5711 同4500v 個日期窗唔跟番色多啲
依隻係堅型....
有D係品牌上既堅持 玩機械錶其實就係咁
天氣尚熱,小王子表示頂唔順

咁普通 dual time 款都好睇, 我覺得靚過 chrono
Top brand好多都係吃老本,寧願用死一隻機芯,驚新機芯有咩事會整臭個朵 買holy trinity好多時都係面殼帶+名氣+機芯行先,功能真係放到最後
*性能先岩
呢隻如果有得買真係唔諗shut up and take my money
say 左 hi
我買果陣好似6萬
就係我入左入左冇後悔 但我覺得同特辣巴入條米蘭帶改普通300 個感覺差唔多 仲可以有日期窗
hacking 堅係基本,更高技術就秒針歸零set 時間,絕對係一種mechanical feature
不嬲錶行就算收咗訂,都係跟最後交收時個公價為準
有冇知OMEGA隻黑面Speedmaster Moonphase邊度抵屌

好難影
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞