❥奈奈教室 陰陽燭BB班(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

111 回覆
116 Like 12 Dislike
陰陽燭(Candlestick chart)又稱「K線」、「蠟燭線」,是反映價格走勢的一種圖線,其特色在於一個線段內記錄了多項訊息,相當易讀易懂且實用有效,廣泛用於股票、期貨、貴金屬、數字貨幣等行情的技術分析,稱為陰陽燭分析。

陰陽燭可分
「陽燭」、「陰燭」和「中立線」三種
陽燭代表收盤價大於開盤價
陰燭代表開盤價大於收盤價
中立線則代表開盤價等於收盤價。

陽燭
HI, 我叫鐵頭
2個頭都好硬
以前去少林寺學過幾年鐵頭功

平時嗜好就係嬴左錢去CALL G
>>>☺我係一枝無上下影線既陽燭

HI, 我叫青頭仔
而家仲係處, 等緊瘦底大波靚女有心人
>>>☺我係一枝有上影線既陽燭

HI, 我叫哈尾
其實我好鍾意笑,只不過大家睇唔出我笑
雖然我個樣生得有D似精蟲
但其實我一D都唔咸濕
>>>☺我係一枝有下影線既陽燭

HI, 我叫炮仗, 俾面既咪叫聲炮哥
性格係火爆D,但其實好善良
>>>☺我係一枝有上下影線既陽燭

HI, 我叫音音
出面好天既時候,我係陰天
出面落雨既時候,我係暴雨
大家都唔係好鍾意我
PS:我係家族唯一既女仔
>>>☻我係一枝無上下影線既陰燭

HI, 我叫套套
同鐵哥好FD, 佢次次叫雞都會帶埋我
>>>☻我係一枝有上影線既陰燭

HI, 我叫熊袋林
成日俾人夾爆春袋仔
嗜好賭錢,不過最近戒左賭 (而家係我戒賭既第20分鐘)
>>>☻我係一枝有下影線既陰燭

HI, 我叫阿蟹,大家都叫我蟹仔
買親貨都蟹
經常流連於C9堆入面
>>>☻我係一枝有上下影線既陰燭
lm
好得意
等學嘢
Lm
好可愛
唔玩唔可以畫圖教人野咩
樓豬 on9
Fact checked
HI, 我叫十仔
成個家族最型有款
平時成日GEL頭
我信耶穌, 跟開耶穌搵食
>>>☻我係一粒十字星
十字星可分為利好,利淡,待變
大畫家
del左可以再down
奈奈有無低胸露膊裝入賭場
三白武士
三白武士是由三支陽燭組成的一種利好後市走勢形態。三支陽燭均需為長實體或沒有上影線,每一支燭的收市價需比上一支的收市價為高。事實上,若投資者將第一支燭的開市價各第二支燭的收市價一併分析,便出現一支大陽燭,同樣代表利好後市訊號。

在一個下跌市況後出現三白武士,代表好友在市場上佔了上風,是一種利好後市走勢的形態。一般來說,此形態會緊接前期上升的趨勢,持續轉強。不過,在某些情況下,價格會在下跌的市況中反覆上試高位,對後市有正面的影響。

>>>即係升升升囉
今年無去賭場
支持奈奈
三飛烏鴉
三飛烏鴉是由三支大陰燭組成的一種向淡走勢形態。若投資者將第一支燭的開市價及第三支燭的收市價一併分析,便會發現三飛烏鴉其實就等於大陰燭的形態。

在一輪上升市況過後,三飛烏鴉的出現顯示市況高處壓力沉重,持續上升之勢疲弱,賣出訊號強烈。一般來說,此形態的出現,意味著價格會隨著之前的走勢繼續向熊市發展。不過在某些情況下,價格的發展會與前期走勢背道而馳,轉向下試阻力位。

>>>即係跌跌跌,跌落地獄
有冇語音版教學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞