一眾新巴車長:不滿警方做法,即日起按章工作抗議

572 回覆
2733 Like 9 Dislike
建議幫果位司機捐去做善事
Getting arrested because of honking horn??
A piece of joke.
popo needs to learn more from other countries.
sorry. still gets arrested. intentionally driving too slow, causing trouble in others....and disruptions in societies..
Hopefully will not revoke your license...

We are close to living in SciFi world.
同佢講句多謝仲實際
如果有乘客屌個司機就記得幫下口
市民/其他行業點配合?
係就停止服務 影響港豬返工
記得埋好站先上車
咁啱有車違泊塞住巴士站就等
再唔係報警 何必搵自己份工嚟較飛
支持!
呢個真 司機都係為左大家安全先咁做
幫推呢個謝謝
原來12送中港人當中 有3個聽日要上庭
https://lih.kg/2191810
作為負責任嘅普通市民,我哋都應該主動支持巴士司機嘅行動,唔好再偷懶搭港鐵啦,排隊搭巴士,多啲市民搭巴士,佢哋發起工業行動而被秋後嘅機會都因需求減低

#支持巴士司機 #Boycott 黨鐵
人哋工業行動又要俾你抗爭化騎劫
支持
支持正義車長
推 支持
希望多啲司機響應
突然路中心壞車
正確,要多啲人支持司機,佢哋做嘢先會安全
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞