華部署殲20 印班公湖增派坦克

137 回覆
94 Like 3 Dislike
https://hk.appledaily.com/china/20200904/NVP4PNL2SVE25IWR2TQM2KL75I/

節錄

華部署殲20 印班公湖增派坦克

■印度近期不斷向中印邊界增兵,圖為軍車開往拉達克地區。路透社

中印邊界近日再起衝突,令兩國關係更加緊張。據印度媒體報道,中印兩軍在存有領土爭議的拉達克地區發生新衝突前不久,中國空軍已經將殲20隱形戰鬥機,重新部署到實控線附近,執行作戰部署任務。雙方也都在班公湖的彼此射擊距離內部署了坦克。印度陸軍參謀長馬諾傑.納拉瓦內正在訪問列城,以評估該地目前的安全局勢。

戰機實控線附近部署作戰

印度軍方在8月31日指摘解放軍在班公湖南岸進行挑釁性軍事活動,印方先發制人,成功挫敗中國軍方單方面改變現狀的企圖。。。。在數月之內加入印度空軍。

印度新德里電視台昨日引印度軍方消息稱,印度陸軍參謀長馬諾傑.納拉瓦內正訪問列城,。。。

環球網
印度咪推咗4km囉
奸20 vs S-300
高原用戰鬥機有冇咩問題
3毛最愛J既 賤20又出埋黎
下場應該同中風導彈一樣
應該被印度F16打爆
反正派過去,都唔敢打嫁啦
紙老虎
艾撚: 開戰
新。神風敢死隊
自炒刷數據
印度得su系同幻影2000
比印度打左落黎真係咩面都冇哂,唔洗再係外國人面前打飛機
預計10月1日零晨打响第一炮
10月1比印仔打撚左落黎就好笑
印仔一齊賀佢老母
S400未交貨
用住S300先 夠做有凸
中國不打無把握嘅仗

台灣有版你睇
支那只會叫人退後而唔敢郁信唔信
其實無咩特別問題
因為戰機平時都可以飛超過5千尺高空
主要係坦克有分別
據我所知
印度佔左班公湖南岸2個高地
中國佔左北岸4個高地
物資運哂出去
睇黎準備係果到過冬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞