陳肇始:全民檢測開支由港府負責

320 回覆
116 Like 739 Dislike
每一個人成本不低於$300...
諗起ming仔單case
每人$30,000都不低於$300
跟本就檢測為名,掠錢為實。
俾錢中國打救香港
第日d五毛仲要狗up 話上當年提供左檢測比你 唔係香港玩完 同東江水一樣
羊毛出至羊身,狗彘不知羊的心痛
唔該巴打
又係納稅人啲錢
政府新聞公告

行政長官抗疫記者會開場發言(只有中文)(附圖/短片)
行政長官林鄭月娥今日(八月二十一日)下午舉行記者會.....

行政長官:各位傳媒朋友、各位香港市民:
........
今次非常高興得到中央的支援,為特區承擔了這個普及社區檢測所需的實驗室檢測服務。中央是承擔實驗室裏的檢測人員或服務,至於實驗室以外如何去採集、送樣本、預約市民、通知市民,這些仍然由特區政府負責。
........
https://www.info.gov.hk/gia/general/202008/21/P2020082100847.htm
所以話
全民唔交稅
先係呢刻最重要嘅不合作運動
用你嘅錢回完血、再黎害香港人
D錢就係咁使晒啦
個個都屌全民檢測廢唔應該做,憑咩香港人埋單?
未用盡測驗能力!點解唔加大每節採樣數量,七天內完成。而喺再射多d 錢落海!
依個政府
唉 樓主你唔好咁天真啦
啲蝗有邊一刻唔係想掠水
乜尻野都送錢俾中共,食屎啦垃圾政府
等我啲儍絲親戚做完頌話多謝中央
屌,唔救的失業工人,攪坦呢的大白象政治工程
我無做係咪可以退返錢比我
咁點解要多謝中央, 你有無見過老闆出糧仲會多謝員工
咪玩
啲妓者邊夠膽問
問完下次冇得入去記者會
利益輸送中資
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞