[retro]懷舊手提遊戲機邊部好?

35 回覆
6 Like 1 Dislike
睇左幾部,好似各有各好,有無巴打玩開呢d,定oga算
同埋香港有無得賣?定只可以上網買

https://youtu.be/e2AYWzrsLmg
retroid pocket 2
行android,殼最靚,mon 640x480清過其他,可惜無touch mon,仲有好似只係第一代換殼

RK2020 就cpu好似勁d

RG350P
rg350改良版,350啱啱出嗰陣好多人都推介,但spec好似無update?
呢啲機等多幾代啦
流暢玩到PSP game 先算
睇review大部分psp game都流暢
PSV
RK2020  買左成個月, 唔好買, 叉電慢,
用 emuelec 係比 OGA用, 所以電量顯示唔準,
叉滿電都無指示燈, 垃圾.
DC , N64 ,NDS , PS 可暢玩.
PSP 好多GAME 都唔流暢,
但可暢玩 MH系列. 實況足球, 全民網球, 太鼓,DJMAX
建議買 RGB10, ZPG PRO , 起碼叉電快.
一係等周哥RG 351  有散熱, 叉滿電, 無電顯示.
RG350P 唔好買 , 上一代 4770 CPU , 只係出個靚殼, 就出新機, 賣到貴一貴.
玩唔到 PSP , N64 , DC, NDS 遊戲 , 垃圾.
依家買 RK3326  CPU , 呢類機 RGB 10 , ZPG PRO , RK2020
因為韓國出咗 OGA , 大陸廠先抄板出 3326 , 唔係照出 4770 改殼昆水..
買得呢類機, 手上已經有 一堆 NDS, PSV, PSP, NS 手提機
為儲遊戲大百科而買, 其實我買咗都好少玩
入滿 128GB 卡, 分類封面/預覽片. 遊戲大全好滿足
入GAME 係 linux ext4 , windows 要用 Paragon ExtFS for Windows 先睇到 EXT4 .
你會學到好多野. 128GB 刷 32GB IMG , 但係用 EXT4 格式..點樣擴容. 好好玩
學到野
其實係想買黎滿足番細個無玩gba ps1 pspsnes 有d經典野都想玩番

我google過下,mac要save落ext4好似唔係好穩定?係咪用mac唔洗諗

你有玩開邊部?可否分享下,想揾部㩒制手感好少少
呢啲機用唔用到retroarch
儲唔儲到retro achievement
第一部係行android,default都有retroarch,可以睇下條youtube 6:30
switch
想問邊部玩PSP GAME最好?
部肥P1000好撚慢
收部二手PSV自己破解
好撚順,PSP PSV GBA都玩到
我有部psv,不過冇破解,因為買左好多game
晒錢...

收返部啦,做工點都好過嗰啲奇奇怪怪嘅機
照玩到正版game(實體),係淆會ban PSN姐
而家係機內直接down到game,好方便
驚PSV入唔返PSN好過啦

BTW買PSV好過買所謂懷舊手提
部機得1GB ram好似少咗啲喎
Android機+模擬器
2DS/3DS 裝retroarch 得唔得? 其他機都模擬唔到dual screen
NDS唔係有得用R6卡咩
二手psv 都係500左右,硬件好好多
係...
屋企有部唔捨得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞