有冇人用過smartone 5G家居寬頻?

37 回覆
0 Like 1 Dislike
近排搬左出去
唔方便申請傳統寬頻
有冇人用過?穩唔穩定
想打下steam啲game
想問下有冇用家體驗先
有冇人用緊
巴打你係電訊台開po 只會收到堆sales copy&paste
同sales 扮佢朋友都做緊blahblahblah
你上網搵或者其他台開po 問體驗啦
Router model 你都打錯
咪玩啦搵你
你啱 我等間轉台試下
Thx
SmarTone 9月優惠

ᴡʜᴀᴛsᴀᴘᴘ: https://cutt.ly/LIHKG-01
/ TG http://t.me/albeeSmartone

4.5G 全速無限 大專生 企業員工 5G無線家居上網
- 專人解答你問題 ,一站式服務
今日收到部router, so far幾好,自己住唐樓都住咗幾年,簽過csl, cmhk 都係4g卡放入router,都係好撚慢 因為得個6-20gb, 過咗就公平使用原則,攪到好撚慢,youtube都睇唔到144p. Smartone依隻至少200gb打底,同埋佢寫明200gb過後都不限速,即管試下,還掂咁平,又試過其他公司都係垃圾,不過最緊要你住個到收到5g
比個speed test 黎睇下
同求speedtest

我就住大埔 本身大埔5G coverage都唔算好 因為有衛星站 我諗市區會好少少 之前都係測到1mb-10mb,有時佢慢起上嚟真係load都load唔撚到一個webpage, 所以依家有幾廿mb都算唔錯,同埋依隻router收就收5G signal, 但係佢係放wifi6 我自己就未有device係收到wifi6, 所以其實都係會自動降返落收wifi5。老實講唔好太大期望,5G首先你要有支援WiFi 6 嘅電話電腦,其次仲要睇你個位收得好唔好,仲有記住始終佢係一隻router收signal, 速度上點都唔夠你直接插卡落5G電話咁快。加上佢個價錢仲平撚過支移$168,其實我都無野好考慮狗衝咗。佢個plan係$248,要自己簽約個陣比錢買佢指定隻router,如果唔係用唔到會鎖卡, 實際上佢之後會叫做每個月回䁬返$100比你,實際每個月交$148,簽約時要full pay隻router錢 $21xx
簡單嚟講,我住依到本身都收得唔係話好好,我夠用就得。你要好高網速就唔好諗啦 唐樓幫你唔到
多謝巴打 詳細解釋
有你俾嘅資料我應該都會用
最後一問 你覺得穩定性如何 會唔會時快時慢
依個真係要d時間試 我都係琴晚開始用 so far都幾好
9月底先出
佢話有400 Mbps ,但我懷疑5G訊號穿透力係唔係咁強?
但5G 黎講
我見之前啲報道測試
Smartone 比較其他公司偏慢
唔知有冇改善
睇你邊區,附近有冇新鴻基商場 / 大廈
有會快D?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞