[實用文] 教您點先可以保障私隱、網絡安全

806 回覆
257 Like 24 Dislike
睇完條片都唔太明adjust screen size點影響tor config令自己曝光
唔係唔fullscreen就得架咩?
好似有啲RFID Shield pouch 賣。
樓主好warm
By default所有人既screen size都係1000x1000 pixels, 或100x100 pixels既倍數,所以如果你adjust screen size就可以令你既browser fingerprint變得更加獨特,如果個screen size得您一個用(e.g. 1234x567 pixels),而您login咗lihkg同時開咗其他website,佢哋都可以detect到您既screen size一樣,咁Tor既isolation (唔同網站用既servers唔同, cookies亦會被隔離)就會變得無乜用(因為已經有screen size呢個factor可以幾乎uniquely identify你)
明白啦

即係佢trace除咗你activity之外
仲會用埋你browser本身嘅config嚟trace?
您網購定有實體鋪賣?郵差,海關可能會監視呢啲包果
你啲腦魔好warm
實體貨,由銀包,車匙扣至iPad 咁大都有。根本唔係咩危險物品
係,好多網站都會有trackers,可以用好多方法track您既browser,淨係browser window size都有兩三種,有興趣可以睇下 https://matt.traudt.xyz/posts/you-want-tor-24tFBCJV.html#untruth-vpns-prevent
多謝你分享
咁拎住個RFID shielded pouch 告我焗死我部電話囉
銀行app 裝唔裝好? 用緊ios
我自己唔會裝,兩步驟驗證都係用銀行俾果部機安全啲
help push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞