Honda Freed

18 回覆
1 Like 1 Dislike
各位揸Honda freed 嘅師兄,請問 freed G / Freed G aero / freed G Aero L, 大概有乜分別? 油費大概幾錢1 KM ? 🙇🏻🙇🏻
lm學野
Lm
lm 想換呢架
Freed 無力
後坐唔好坐 硬板凳咁
lm學野
各位揸Honda freed 嘅師兄,請問 freed G / Freed G aero / freed G Aero L, 大概有乜分別? 油費大概幾錢1 KM ? 🙇🏻🙇🏻

G 一般配備
G Aero 多咗包圍同翼
G Aero L Package 原有基礎上再加設備

Freed車會指大概有14km/L油耗表現

以前楂Mobilio A版(Freed的上一代)都做到呢個數字
所以有一定參考性

點呀屌你
咩車先滿足到你?
Freed 無力
後坐唔好坐 硬板凳咁

小型七人車嚟講算係咁
好坐過Sienta
Freed 無力
後坐唔好坐 硬板凳咁

小型七人車嚟講算係咁
好坐過Sienta

六座版還好,七座就不了
多謝各位師兄
咁有冇師兄揸hybrid freed ? 我初步有諗過買11或12年製嘅hybrid
如果對安全同駕駛/乘坐質素有少少要求就不了
即使你買左可能揸一至兩年就想換車

師兄意思係hybrid ?

唔是,我指我之前部freed 遮,唔係hybrid 來的

睇返巴打問d問題借問返係咪揸住大約10萬budget想要部日本水貨?呢個價位唔上唔落講真可以發掘下更好選擇bor

唔是,我指我之前部freed 遮,唔係hybrid 來的

睇返巴打問d問題借問返係咪揸住大約10萬budget想要部日本水貨?呢個價位唔上唔落講真可以發掘下更好選擇bor

自膠 睇返hybrid 版最少都要13、14萬
揸09 freed 頭先手痕試裝電壓同差電。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞