台灣酒店隔離14日頹飯分享

342 回覆
1215 Like 15 Dislike

Day 1 晚餐 滷肉飯+半熟蛋+豬血糕+貢丸湯

Day 2早餐 包+腸仔+蛋+菜+橙+檸檬茶

Day 2午餐 豬肉(好鞋)+雞翼+菜

整體黎講都ok食得落肚,三餐有人serve唔使出街幾c服

Day 1 晚餐 滷肉飯+半熟蛋+豬血糕+貢丸湯

Day 2早餐 包+腸仔+蛋+菜+橙+檸檬茶+薯餅

Day 2午餐 豬肉(好鞋)+雞翼+菜

整體黎講都ok食得落肚,三餐有人serve唔使出街幾c服
邊個找數
快點隔離我
自己 14日$33000台幣

但台灣政府有補貼,1日$1000
19000 台都要 5000蚊14日
真係同住酒店差唔多

水污染,未驚~~~現有2箱 600ml X24
其實一向飲樽裝水好耐,現在D水喉水煮完都飲到唔舒服

茶同咖啡 有幾十包啦

來吧~~~
大混亂~~~
特大災難~~~
無水~~無電~~無野買的日子呀~~~

期待,手持午餐肉就可以有西屌的日子
真啊
仆街武肺 返一次台灣洗多咗好多錢
咁少夠唔夠食
囉開個蓋先影啦

有冇外送茶飲
請問你用咩理由去台灣?可唔可以幫下我
熱水壺好污糟煲底褲
應該可以打電話落counter攞多份 都可以自己嗌foodpanda嗰啲

我就OK夠食
點都好過港共隔離營啲頹飯
晚餐影

真係攞黎飲嗰啲就可以
讀書 點樣幫你?
啱啱攞嚟沖咖啡 飲落喉嚨好c服
商務簽證無人做 已經出五萬蚊
讀書又全部截止報名
仲有咩理由可以試下⋯
錢唔係問題
我琴日聽個司機講 最快應該都要新年後台灣先會解除封關
望落唔差
商務簽證唔清楚
但讀書應該要等下年

新聞講「來台參加國際會議及商展、度假打工、實習代訓、尋職等外籍人士可憑相關應備文件,向駐外館處申請特許來台。」

你可以參考吓:https://udn.com/news/story/120940/4666921
yes
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞