+;![].我迷失在.* 這場﹍×°愛情遊戲°°°×.﹏\

58 回覆
30 Like 8 Dislike
°/\\/□*愛人是一件甜蜜又痛苦的事〃*.. .

〞×∥能與你一起的日子,只剩下那麼少]°× []
〞_▂+°花心的人,或許\永遠都不能領會愛情的真諦﹏\*☆°

GirL:

紫靈[我] 15碎 係一個又可愛又靚女又索既女仔,傻傻地,勁受歡迎,校花,成績好到年年第1,唔好以為佢\好恰 佢\好打得嫁,勁串,有錢(啊爸係全球第二富,但好忙 一年先返泥1次)
,bt fd 係欣同琪+雪

白欣[欣] 15碎 又令又索 唔夠靈令 但索過靈,ok受歡迎,成績年年第2,校花,勁x100000000000000串,有錢(啊爸係全球第三富,但好忙 一年先返泥2次)bt fd係靈同琪+雪

卓雅琪[琪] 15碎 好可愛 Q過靈好多,幾受歡迎, 成績年年第4,校花,幾打得,[]k串,啊爸同啊媽死曬,同雪一齊住,bt fd 係靈同欣+雪

陵子雪[雪] 15碎 又索又可愛 索到同欣有得比,受歡迎,成績年年第3,校花,勁x1000000打得,一d刀唔串,同琪一樣 啊爸同啊媽死曬 但佢\啊爸同啊媽留左好多錢比佢\,同琪一齊住,bt fd 係靈同欣+琪

BoY:

施逸希[希] 16碎 勁X1000000000000000000000000000000000令仔,校草,花痴多不勝數,好cool,勁打得,超串,有錢(啊爸係全球首富, 忙到3年先返泥1次),啊媽因為車禍死左,BT FD 係嵐同夜+軒

王亞嵐[嵐] 16碎 勁x1000000000000000令仔,校草,花痴多不勝數,熱情,[]k打得,巧串,有錢(啊爸係全球第五富,啊爸忙到2年先返泥1次)bt fd 係希同夜+軒

樂永夜[夜] 16碎 勁x1000000000令仔,校草,花痴多到可以坐滿佢\屋企(夜:邊有人用D咁既比喻=.=!)為人忽冷忽熱,幾打得,超串,有錢(啊爸係全球第四富,但好忙 一年先返泥1次)bt fd 係希同嵐+軒

藍亦月 [月] 16碎勁x10000000令仔,校草,花痴刀[]k多(月:咩叫[]k多=.=?),好鬼熱情,唔打得但勁 x1000000000000000000000串,有錢(啊爸係全球第六富, 但好忙 一年先返泥1次)(作:個名勁難聽lo- - ) (月; 喂 -.- 個名好似係你改嫁wo =,=’’) (作; 唔知呢… 连扮無知ING) bt fd 希同嵐+夜

其他:

容e 好好人 靈屋企個工人

豬Sir 好好人 班主任

人物會再加

( ) 係動作

[ ] 係心諗
出下一集未?
Ch. 1.

[聽過幾多,愛有過風波,再友好的最尾會變生疏,這個跟她說過一生…]←我電話

我 ; 喂 邊條仆街咁撚早打泥?
欣 ; 咁樣話你既好朋友 心淡T^T
我 ; 唔好咁啦 錫返^^ 啜卜
欣 ; 唔挽喇 你快d仆落泥!!!我同啊琪,同啊雪等緊你嫁! 3分鐘 (CUT線)
我 ; CUT我線- - (好無奈)
之後我好快咁刷牙+洗臉 沖到落泥
琪 : 乜你咁慢嫁- -
我 ; 好快嫁啦=.=
雪 ; e…仲講? 遲到啦
我 ; 我地不如比賽 睇下邊個跑快d? 醉尾果個要請我地食lunch
all ; 好!!
我 ; 3 2 1 開始
我地以9秒9既速到 跑返學校
第 1 當然係我啦
第 2 係我地既琪兒啦
第 3 當然係.雪雪啦
第 4 係傻欣…
欣 ; 搞錯啊 係我
我 ; 唔緊要啦 你咁多錢….
琪+雪 係lo
欣 ; 呠-3-
我 ; - -‘’
雪 ; 仲講? 行啦
all ; 係wo 唔記得t!m (沖緊上課室)\
豬Sir ; 今日 有4個插班生
男a-z ; 一定係女泥 唔知令唔令呢??
女a-z ; 一定係令仔泥 不過一定靚唔過 希希,嵐嵐,夜夜同月月姐!!(姣)
男a-z ; 係令女泥!!!
女a-z ; 係令仔泥!!!
豬Sir ; 好啦 唔好嘈 請佢地入泥啦
我 ; 大家好 我叫紫靈 大家可以叫我做靈嫁^^ (甜笑)
男a-z ; 嘩!! 好令女啊 (兩眼發光)
欣 ; 大家好 我叫白欣 大家可以叫我欣嫁 (甜笑)
男a-z ; 好索呀 !! (流口水)
琪 ; 你地好 我叫卓雅琪 你地可以叫我做琪嫁 (好可愛咁笑)
男a-z ; 好21652;哇e呀 @@
雪 ; 哈佬 我叫陵子雪 大家可以叫我雪嫁 (甜笑)
男a-z ; 好令女 @@
女a-z ; 車- -
\ps. 靈個啊爸你校懂=,=
豬Sir ; 好啦 靈你坐希隔離 欣坐嵐隔離 琪坐夜隔離 雪坐樺隔離…(指住)
我 ; hi~ (行左過去)
希 ; hi (cool)
欣 ; 哈佬
嵐 ; hi~
琪 ; hi~
夜 ; hi (cool)
雪 ; 你好!
月 hi~^^
坐位如下:
XX XX XX
XX 欣嵐 琪夜
XX 雪月 我希
Ch. 2

豬Sir ; 好啦 我地上堂 打開 197頁 孔子話…………………….
------------------------------- lunch times -------------------------------------
我 ; 傻欣 琪兒 雪雪 lunch 食乜
All ; 就m記啦~
我 ; g[]g[]g[]!
-----------------------------m記----------------------------------------------------
琪 ; e 果到有位wo…
雪 ; 行啦..
我 ; 我去買餐~
欣 ; 我要d餐
琪 ; 我要a餐
雪 ; 我要b餐
我 ; 咁我自己要c餐啦 去排隊先… 唔該 我要a b c d餐
女1 ; 好…請你等一等 …….. 拿!
我 ; thx…. (俾左d錢佢)
雪 ; 咩你咁耐嫁~
琪 ; 係lo - -
欣 ; 我好肚餓呀兒+
我 ; =,=’’’
嵐 ; e…果4個令女咪係甘日果4個插班生
夜&月 ; 嗯嗯
行左過去…………………….
嵐 ; 哈佬~ 4條臭西
我 ; hi~
夜 ; 我地4位柒頭 搵唔到位 所以 唔知我地可唔可以同你地一齊坐呢
欣 ; 可以 不過看到你地班柒頭就 (做左個嘔既動作) lo
全男(希冇) ; =.=’’
我 ; [點解希 咁耐刀唔講野既? ]
月 ; 我地第1次 泥e到 唔識買野 你地可唔可以同我地一 齊買呢? (作 ; m記刀味食過 就唔好做人啦- -)
琪 ; 可以
雪 ; 行啦! 靈你留係到啦
我 ; 好的 (普通話)
嵐 ; 希 有食咩??
希 ; c 餐 (cool)
嵐 ; 喔!
欣佢地走左…………….
我 ; 你叫希呀可?
希 ; 嗯
我 ; 點解你咁cool ??
希 ; 冇
我 ; 我唔信 一定有解既 答我!!!!!!!!!
希 ; 冇-.-
我 ; -.- 你唔可以講可過5個字嫁?
希 ; 屌你老母臭西-.-6個
我 ; 其實你唔答我 係因為唔講得定其實你刀唔知點解啊
希 ; 唔想講-.-
我 ; 下…….
我 ; [ 我答下你d fd 咪知lo ….]
十卜
Ch. 3
欣 ; 我地返泥啦….
我 ; 喔
琪 ; 你地快d食啦 就泥要返學校啦
月 ; 55
話咁快佢地就食完啦…….
上到課室……
琪 ; 小靈 傻欣 雪雪 過泥 我野想同你講….
我 ; 喔
雪 ; 咩事?
琪 ; 咁既 我…得..好似 ..中..中意左夜啊….
欣 ; 下!!! (大叫)
所有人望哂過泥…..
琪 ; 人地聽到啦
我 ; 我諗夜唔會係d 好花惢既人泥既…..
雪 ; 55
欣 ; 希望啦
我 ; 咁你天日同你表白啦
琪 ; 55
夜果邊…….
夜 ; 兄弟們 過一過泥…..
嵐 ; !?
夜 ; 我好似中意左琪佢…..
月 ; 琪呀…..佢幾好呀…
嵐 ; 55
第2日………………………
夜 ; e 有張紙仔wo
內容 :
夜 :
上去天台 我有野同你講..

夜,上左去天台….
夜 ; 琪 你搵我咩事??
琪 ; 夜 …我..我 ..中…中意你.
夜 ; (呆左呆) 其實我刀中意你…. 你可唔可以攸我女朋友?
琪 ; 嗯^^
夜 ; 老婆豬^^
琪 ; 邊個 係邊到?? (`兩頭望)
夜 ; 你lo
琪 ; 好啦 就泥上堂啦…..洛去啦
夜 ; 55
洛到去………………..
我 ; 有人拖住手仔 返泥wo (挽佢)
琪 ; 小靈呀……(怕羞)
我 ; 哈哈
豬Sir – 好啦 唔好笑啦……坐返埋位啦 上課啦……..
豬Sir – 打開100頁 …………………
---------------------------------------lunch times -----------------------------------------------
我 – 傻欣 琪兒 雪雪 lunch 食咩
琪 – um…………….. m記 lo
琪 – 我要同老公食呀 陪唔到你地…..s[]rry 呀>,<
雪 – 你呀 重色輕友呀
琪 – I’m so s[]rry !!!!!!!!!
欣 – 你地唔好咁啦….
我 – 嗯..
琪 – 係咁我閃啦 bibi.
All – bibi…
我 – 咁我地行啦…
雪 – 55
月 – 3位令女 我地可唔可以同埋你地一齊食lunch呢
欣 – 可以….
我 – g[]g[]g[]~
我地行緊去m記既時候…………………………
我 – 夜 我問你 點解希佢咁c[][]l ?? (拉夜過泥)
夜 – 可能係因為佢媽媽 車禍死左呱………….
我 – 喔…..
Ch. 4
---------------------------------------------m記----------------------------------------------------------------------
夜 – 我地去買野
琪 – 嗯
雪 – 行啦….
我 – 我好攰 唔去啦…..傻欣姐 幫我買埋 我要…….b餐啦………….
欣 – 好的 (普通話)
月 – 希 你跟唔跟我地去買野
希 – 唔去…… c餐…. (c o o l)
嵐 – 喔 咁我地行啦………
佢地走左……………………………………………………….
我 – 希
希 – 嗯? (cool)
我 – 其實你甘cool 係咪因為你媽咪車禍死左??
希 – 嗯 (cool )
希 – [ 點解佢咁關心我既?? ]
我 – 咁…………
希 – 唔好再問啦…
我 – 哦………
雪 – 咁多位 我地返泥啦~
我 – 巧Ya;] 有得食啦….
夜 – 老婆豬 我喂你啊 ….啊
琪 – 啊……..好好味 老公豬 我又喂你 啊
夜 – 啊………好味
我 – 老婆豬 我喂你啊 啊……. (學佢地)
雪 – 啊…….好好味 老公豬 我又喂你 啊…. (學佢地)
我 – 啊………好味.. (學佢地)
雪&我 – 哈哈…..哈哈… (笑到收唔到聲)
琪 – 喂啊…… 衰人
夜 – 邊個恰我老婆…
雪&我 – 我地lo 唔俾?
夜 – 就係唔俾…
我 – 琪兒 刀冇話唔俾 ….
夜 – 老婆 佢地有冇哈你啊??
琪 – um……..冇
雪 – 呵呵
夜 - ……..
月 – 好啦 我地刀要返學校啦 ….
欣 – 嗯嗯…
----------------------------------------------------------學校----------------------------------------------------------
琪 – 我去去廁所先
我 – 嗯
-----------------------------------------------------廁所---------------------------------------------------------------
迎 – 死姣婆 搶我地既夜夜 味屎過呀?
琪 – 我屎左 就唔會係到啦
琳 – 仆街 咁撚串咀
琪 – 明係串你地啦 死蠢
迎 – 郁手
女 a-z – 收啦 (係咁打佢)
琪 – 打我? 我打返你!!!
迎 – 估唔到佢咁好打…..唔理啦 繼續打啦….
----------------------------------------------------出面---------------------------------------------------------------
我 – 點解琪兒咁耐嫁…..
雪 – 夜你入去睇下 …..
夜 – 喔
Ch. 5
----------------------------------入到去--------------------------------------
迎 – 夜 入左泥呀 唔好打
琪 – 做咩唔還手??
夜 – 老婆 做咩呀?
琪 – 冇野 …..
夜 - 仲有你地 點解係到既??
迎 – 夜夜啊 e條仆街哈我地啊 佢 打我啊….
琳 – 係lo
女a-z – 55
琪 – 係你地打我先嫁……
夜 – 你地唔好唔好叫我老婆做仆街 (惡)
迎 - ….. (驚)
夜 – 老婆 估唔到你咁好打^^
琪 – 嘻.
夜 – 我地走啦……
琳 – 我唔會俾你地好過嫁……
-----------------------------------出到去-------------------------------------
我 – 點丫?
琪 – 班姣婆俾我打到屎屎下lu
雪 – 估到 你咁好打
琪 – 呵呵
夜 – 老婆 叻叻 拍拍
琪 - ^^
豬Sir – 好啦 坐返埋位啦….
豬 Sir – 打開 50頁………………………..
話咁快就放學啦………………………………….
琪 – 我陪唔到你你啦 s[]r
我 – 重色輕友….- -
雪 – 我刀唔得閒丫…..走先 bi
我 – bi
月 – 希 我同嵐有野做 走先……
希 – 嗯
係希 行行下既時候…..
大佬 – 仆街 琴日 你打我我刀味同你計 啊a-z同我打佢
啊a-z – 係!
因為太多人打佢 所以佢打唔哂 佢只好俾人打………..
咁岩 我經過果到…….
我 – 嘩 你地係到做咩呀!?
大佬 - e幾令女wo (想摸佢塊面)
我 – e 柒男wo (指住佢)
大佬 – 令女唔好咁串 如果唔係我唔知我會對你做d咩嫁 (淫笑)
我 – 媽咪我好驚驚嫁 (扮驚)
大佬 – 咁我泥啦….. (想姦左佢)
我 – 媽咪好驚喔 ……..
之後我一腳踢落去佢個xx到 搞到佢 係咁叫
大佬 – 叼你 啊a-z 同我打佢 丫….丫…..丫…..丫….好痛丫 (指住我)
啊a-z – 係!
我緊係唔會俾佢地打我啦 我係咁還手 打打打佢地
我 – 打完lu …… 好耐冇打過交丫
我 – 喂喂 你點丫??? E 你咪係啊希
希 – (俾人打到暈左) (作 – 冇鬼用- -)
Ch. 6
就係咁 我台左希去我屋企………………
我 – 容e 我返泥啦~~
容e – 小姐 你返泥拿….. e 點解有個男仔既
我 – 哦….佢俾人打丫 同埋我識佢既
我 – 唔講啦佢好重-.-
我 – 幫下我 …幫我送佢入我rm
容e – 好
我 – 之後我take d水比你 你幫佢抹身
容e – 好……咁我送佢上去先啦
我 – 喔…
我 – (take 左d水比容e ….)
容e – 小姐 我幫左佢抹身啦…..
我 – 喔 thx… (行左入去我間rm)
我 – 希 你快d醒啦 你再唔醒我甘晚就冇床訓嫁啦 -,-
2個鍾後……….
希 – 吾…..吾…..兒到係??
我 – 兒到係我屋企…….
希 – 點解我會係你屋企??
我 – 我見你俾人打到暈鬼左 咪汁你叔黎lo…..
希 – 唔該哂你 我刀係返屋企先啦…….
我 – 兒+12點幾啦wo 不如你甘晚係到訓啦…..
希 – 唔洗 (cool)
我 – 天日又唔洗返學 你就係到訓啦…..
希 – 刀話唔洗洛 (cool)
我 – 唉-3- 走啦走啦你 …..
我 – 想搵人陪下我刀唔得- - (勁細聽)
希 – 唉 我就係到訓啦甘晚 …..
我 – 真既 (雙眼發光)
希 – 嗯 (笑)
希 – [我諗佢係第1個令我笑既女仔….]
我 – e …你笑 我仲以為你唔識笑嫁t!m…..
希 - =,=
我 – 好啦 夜lu 甘晚你去我rm 訓啦 我去客房訓……
希 – 喔
第2日…….
我 – 喂喂……屎忽希 起身啦….
希 – 咪煩啦…..
我 – 兒嫁本大小姐 命令你 即克同我起身….. (大叫)
希 – 幾點丫?
我 – 8點啦…..
希 – 好好 我起身…..
我 – 乖啦………
次次睇都好好笑

全球首富啲仔女要一齊上堂 落堂後去食M記
Ch. 7
我 – 甘日我約左你d fd 同我d fd 去挽 …你去唔去??
希 – 好…..
希 – [點解一見到佢 我就覺得好溫暖咁既?? 唔通我中意左佢 ?] (作 – 冇錯-.-)
我 – 咁行啦 拉佢走……
------------------------------------------平凡遊樂場-------------------------------------------------------
欣 – 咁耐 嫁…..
我 – 鬼叫e條友慢咩- -
希 - -,-
雪 – 行啦
琪 – 好耐冇黎過啦
全女 – 嗯
我 – 中2之間就冇黎過啦…….去挽lo
all (希冇) – 嗯
我 – 為左我地可以挽多d野 我地分組啦……
欣 – 我同嵐 1組…..
琪 – 我同老公1組 …..
雪 – 咁我同月一組啦……
我 – 我同 希一組……好lu 我地去挽啦……
佢地走哂……………………
我 – 我要挽 e個 果個 果個 e個 ………………
希 – 嘩 咁多……
我 - 嘻/
欣果邊………..
嵐 – 你想挽咩??
欣 – 我刀唔知丫 咁耐冇黎我刀唔記得哂有d咩挽….
嵐 – 咁丫…..就挽e個 果個 果到果個 同e個啦…
欣 – 夠唔夠時間挽嫁…….
嵐 – 你再講就真唔夠時間啦- -
欣 – 咁行啦…
佢地挽丫挽 挽丫挽 終於挽完啦…..
欣 – 不如坐摩天輪丫….
嵐 – 好丫…..
佢地開始坐既時候…….
欣 – 你知唔知摩天輪有個傳說
嵐 – 係咩? 講黎聽下…..
欣 – 傳說話摩天輪像是一座轉動的天梯,當轉到最高處時,也是離天使最近的時候。坐上摩天輪慢慢升高到最頂點,許下一個心願,那麼你的心願會清楚地被天使聽見,就會實現。
嵐 – e 就到最高處啦
欣 – 嗯 快d許願….
Ch. 8
嵐 – 嗯
欣 – [我希望可以同嵐佢係埋一齊 ]
嵐 – [我希望可以同欣一齊 ] (作 – 其實欣早就 中意左嵐嫁啦~_~ )
挽完之後………………………………
嵐 – 欣….
欣 – 嗯?
嵐 – 呃…..你可唔可以做我女朋友丫??
欣 – 嗯
嵐 – 好Ya;] 老婆仔
欣 – 傻佬…
嵐 – 嘻 好啦 我地去搵返佢地啦…….
欣 – 嗯….
嵐 – E 夜…..你刀搵緊佢地?
夜 – 嗯
雪 – 琪兒 …. 你刀搵緊希?
琪 - 嗯
我 – 雪雪 琪兒 傻欣…..
琪 – 估唔到 拉刀唔洗搵 你自己自動彈出黎WO- -
我 - -,-‘’
我 – 你地不如甘晚黎我屋企食飯丫
ALL (希冇) - 好丫
希 – 你…掂唔掂嫁
我 - -,-
我屋企…………………………………………………………………………………..
我 – 好啦 大家坐低 等下啦…
ALL – 嗯
20min 後……………………………….
我 – 食得啦…..
琪 – 好Ya;]
雪 – 等我睇下小靈既廚藝有冇退進步到先….
雪 – e冇wo 仲進步左t!m 哈哈
月 – 雪刀咁講… 我就放惢lu…
我 – 你講咩? (1個殺死人既眼神)
月 – 冇…冇丫…
all – 哈哈
食完啦………………………..
all (冇我) – 好啦 我地返屋企啦….
我 - 哦..bibi
all – bibi
走哂 - -……………………….
我 – 唉 又靜返我1個
e個時候 廁所門開左……
希 – e 佢地走哂拿….. (cool)
我 – 嗯 (唔開心)
希 – 咁我刀走啦……
我 – bibi…..
希 – 你做咩丫 (溫柔)
我 – 冇…..
Ch. 9
希 – 真係冇??
我 – 我自己1個係屋企好孤獨丫
希 – 唔好咁啦 (攬佢)
我 – 你就係到陪我 得唔得
希 – 好 橫掂屋企刀得我一個
我 – 好Ya;]….
希 – (笑) (作 – 乜希你變得咁快- - 希 - =,= _)
第2日………
{屎忽靈 屎忽靈 聽電話啦 聽電話丫} ←我電話- -
希 – (見我訓得咁熟 幫我聽電話)
希 – 喂 …..你係>? (cool)
雪 – 嘩 你乜水 ? 小偷?
希 – 偷你老母-,-
雪 – 咁你係乜水- -?
希 – 希 (cool)
雪 – 呠-3- 俾小靈聽電話啦….
希 – 佢訓緊- -
雪 – 就遲到啦….你叫佢起身啦…
希 – 哦…. (cool)
雪 – bi 我地返學先啦 (cut線)
希 – 喂 起身啦 遲到啦 (cool)
我 – 訓多陣先啦….
希 – 起身 (cool)
我 – 黑痴 好凍- -
希 - =,=
我好快咁搞掂哂d野…..
學校….
我同希一到學校就 ……1個俾女圍…..1個俾姣婆啤- -…
我 – 希好恐怖- -…
希 – 嗯
迎 – 姣婆靈 死開d啦你 唔好痴住 我地既希希丫
我 – 你講緊你丫? 你既希希 嘔lo 唔該- -
迎 – 你冇撚野丫? 我好明顯係希既女朋友啦
我 – 希 e條柒爆幾時做左你女朋友-,-?
希 – 我不嬲刀冇女朋友 (cool)
迎 – 耶…..希希你好衰嫁 (姣)
希 – 死開d啦你 (惡)
之後d姣婆淆哂……
我 – 你做咩無啦啦咁惡…..-[ ]- (o左)
希 – 煩 (cool)
我 – 拿拿拿….你又咁cool- -
希 – 我cool唔cool 關你事? (惡惡地)
我 – 做咩無啦啦咁惡wo 我關心你之ma (跑走左)(喊)
希 – [點解我咁唔開心既? 唔通我…..唉 我做咩無啦啦鬧走佢wo] (1野打洛顆樹到)
課室…..
希 – 喂喂 靈
靈 – (令轉面)
希 - =,=

Ch. 10
豬Sir – 希同學 專惢d啦
希 – 哦….
Lunch times …
琪 – 靈 我地去食lunch 丫 你去唔去?
我 – 我地e個字包括咩人先….?
琪 – 我地 同班男仔lo..
我 – 咁我唔去啦 (cool)
欣 – 做咩無啦啦咁cool..
我 – 冇…..
希果邊….
月 – 喂 希
希 – 嗯!?
嵐 – 我地同班女仔去食lunch丫 你去唔去??
希 – 下….唔啦. (望左望我)
夜 – 哦….咁我地走啦 bibi
希 – bibi
佢地走哂……
我 – (扒左係張抬到訓)
希 – 你…真係好靚女丫 (細聲&輕輕摸我塊面)
話咁快就放學lu…………..
雪 – 喂喂 有間新開既雪糕店 我地一齊去試丫
all – 好
我 – 琪 欣 你地唔洗陪老公咩
琪 – 老公話佢有野做wo
欣 – 嗯 我老公刀係咁講
希 – 靈 um….你出一出泥丫…
我 – 哦…好
希 – um….靈 甘日件事好對唔住丫><’’ 我唔應該咁惡…
我 – 我一早就冇嬲你啦 …..傻瓜
希 – 咁你lunch果時你又唔去??
我 – 我沉日好夜訓 所以咪唔去食lunch 留係課室訓覺lo- -
希 – 哦…..
我 – 好啦 我走啦…bibi
甜蜜雪糕店……
我 – 我要香草味><’’
琪 – 我要朱古力味^^
雪 – 我要士多啤梨味….
欣 - =,= 咁翁係咩以思-,-?
我 – 你明既
欣 – 算
買完之後….
我 – 好好味丫>v<
食完之後….
我 – 喂 你地去唔去’’D”丫? {D = 酒吧}
All – 好….
我 – 咁黎我屋企換33
我屋企………
結局未?
Ch. 11
欣 – 好多3 -,-
我 – 換啦
換完之後……
1個字…索..
琪 – 行lu
我 – g[]g[]g[]
酒吧…..
我 – e….果個好似係..夜同嵐..
雪 - e …係wo 樂佢仲同人咀緊….
我地行左過去….
琪 – 樂永夜你係到做緊咩?! (火)
夜 – 老婆….你唔好誤會 岩岩係佢無啦啦咀埋黎…
迎 – 咩丫….係你咀我嫁… (姣)
迎 – [講過唔會俾你好過嫁啦]
琪 – 信你?你叫我點信你? 我對你好失望… (作 – 所有野刀錯係信任e兩個字到)
欣個邊……..
欣 – 王亞嵐你.係.到.做.緊.咩.?
嵐 – 唔好誤會丫 (俾條女攬住)
欣 – 我唔聽丫 我唔聽丫嗚嗚 (跑左出去)
我 – 欣!! 叼 (望一望嵐&走左)
雪 – 唉… ( 走左)
琪 – 嗚嗚…. (走左) (作 – 唉….. (走左))
-------------------------------------------------奇蹟公園---------------------------------------------------------------
欣 – 嗚嗚…嗚嗚….
我 – 你唔好咁啦….
琪 – 嗚嗚 點解要咁對我wo…..
雪 – 或者你地真係誤會左佢地呢
我 – 係lo..
欣 – 就算係丫 佢去D點解刀唔叫我wo…嗚嗚..
琪 – 仲要講大話 話唔得閒….嗚嗚..
我&雪 – 唉….. (望一望對方)

s[]rry丫甘ch好似少左d (眾 – 明顯啦…..)
下次po多d先 (眾 – 係先好講 )
Ch. 12
我 – 不如你地甘晚黎我屋企訓啦…
all – 嗯
---------------------------------我屋企---------------------------------------
我 – 右手邊既客rm 你地自己搵間rm訓啦…
雪 – 嗯….
我 – 拿…e D毛巾丫衫丫俾你地嫁….快d去沖個涼啦…
琪&欣 – 嗯
佢地沖完之後…..就訓左…..
---------------------------------------第2日--------------------------------------------
因為冇乜野好講….所以就等我黎講啦…
佢地刀係好似平時咁…..
---------------------------------第3日------------------------------------------
課室…….既後樓梯….
我 – 喂….夜.!! 你同琪點嫁….
夜 – 咩點? 佢又唔出聲 (cool)
我 – 姐係其實你根本就唔中意佢 你一直係到挽緊佢啦…
夜 – 你中意點講就點講 (cool)
我 – [我諗刀係唔好同琪兒講啦]
x – 哈! 我甘次仲唔挽死你 (好好好細聲)
課室….
豬Sir - 好啦上堂 啦….打開#$%^&o)$###_#+#(%(%)^(…….
Lunch time…….
我 – 傻欣 雪雪 琪兒 食野lo去
琪 – 好…..
話咁快就放學……
我 – 不如黎我屋企….
全女 - 好
我屋企…..同 +陣之後…..
我 – e…點解唔見琪既…..呀~!!! (見到d野)
雪 – 咩事丫? 呀 (見到d野)
欣 – 呀 ,琪兒你點解要咁丫 我刀冇咁做點解你要咁做丫…. (見到琪戒手)
我 – call999丫 …. (打電話)
我 – 喂喂…
女5 – 喂 e到係999報案中惢….有咩可以幫到你?
我 – e到係xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
-----------------------------------------------------------------------------
醫院……
我 – 琪會唔會有事嫁… (緊張)
夜 – 點丫 老婆佢做咩丫?? (好緊張)
雪 – 佢唔係你老婆…你刀唔係佢老公…
我 – 如果唔係你 琪兒點會搞成咁丫… 嗚嗚.. (作 – 其實係咁多人之中 琪係醉軟弱嫁)
夜 – 我…
我 – 你唔洗講啦 我地刀唔想聽你講野丫…
欣 – 仲講 醫生出黎啦….
全步人行哂過去…
我 – 醫生點丫?
醫生 – um….佢呢就冇事嫁啦.. 不過佢醒唔醒得返呢就睇佢啦….
我 – (呆哂)
入到去….
我 – 琪兒你快d醒啦…嗚嗚…嗚嗚…
欣&雪 – 係lo…嗚嗚….嗚嗚…
係琪既夢到…..
琪 – e…兒到係邊到黎嫁…
天使 – e到係天堂….我地見你咁慘…所以諗住接你上黎…..你想唔想啊?
琪 – 我…… e….係我d fd丫佢地叫緊我w[] (無啦啦聽到d聲)
天使 – 點啊?
琪 – 我…..我唔想!!!><’’
天使 – 點解丫??
琪 – 我…我唔想我d fd唔開惢….同埋我仲係好中意丫夜嫁…
天使 – 好….咁你洛返去啦…..
現實…..
琪 – (慢慢張開眼)
我 – 琪兒你醒啦 (好開心)
琪 – 嗯..
欣 – 你丫! 嚇死我地啦
雪 – 係lo
夜 – 老婆….你醒啦 (好開心)
琪 – 邊個係你老婆丫? (cool)
夜 – 老婆丫 我同個姣婆迎真係冇野嫁….信我啦
琪 – 好啦好啦….我信你啦^^
夜 – 好Ya;] 老婆仔唔嬲我lu (大細路)
琪 – 傻佬…
all(琪,夜冇) – 我們不是死的-_-!’’
琪 – 呠-3-
------------------------------我係1條低低BB既分格線---------------------------
第2日…….
一路上
琪&夜就係到sWeeT sWeeT …..
嵐就自己係到行
我地3個就係到傾計,但係欣時不時就望一望ah嵐…..

甘ch係咪好長呢 (眾 – 唔覺lo 咪又係咁少….)
你地估下個x 係邊個呢?
個作者可能仔都生埋
究竟有冇人真係睇晒成個故
幾時變咗月經
到底幾時先有結局
屌你老母死MK 返5P啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞