BMW 1 系車主入

70 回覆
2 Like 6 Dislike
太舊
整撚死你呀
又係呢句真唔真14年會唔會好啲?
我既角度係每人對整車或者對車既狀態有唔同要求
有啲人有少少漏油都要整一大爛餐
有啲就求其識郁就得
如果你係前者我直頭唔建議你買寶馬

講緊六年車而寶馬出名漏油
玩得F20 預左個abs sensor/線成鳩日壞
水喉極易老化等等
雖然車房整到熟晒 人工包料都唔係好貴
但要擺低架車我就覺得好煩

講真我18年新車都要番廠搞下啲手尾
例如側鏡成鳩日有野攝左入去
攝鏡個陣好嘈
個水潑發撚晒癲潑到過撚晒龍

不過1系都係我揸過咁多部hatchback最開心既一部
未揸過寶馬,甩咗P想搵架入門玩兩三年,所以應該都未必會大整,想問師兄平均幾耐一小整?
我無乜要求,普通保養做足,可能你所講嘅側鏡同水潑問題對我嚟講都唔會去整,唔係影響到行車或損耗都唔會整
因始終揸2-3年就算,師兄點睇?
仲有我經常睇到 有部2015 120i m sport 籃色 2手 73000km 經常係28car 出現 好多分身開post 放 ,加完wtsap 先知係車行
我18年尾期同你14年架車用唔同引擎
再加上我架車無整過引擎相關既零件
所以我比較唔到

好事既係我未聽過佢副八速會有事 都幾信得過

買車最緊要係你鐘意架車
我叫你買架ae110可能依一世都唔洗整車但係你就無左駕駛樂趣
所以鐘意就去馬
1仔盤唔算少
慢慢搵
最緊要買m package
咁乜鳩都唔洗搞
M sport 同 m package 有咩唔同
壓到11~12蚊有冇可能
真心唔建議買1.6 N13 你有冇預買返嚟用萬令兩萬 執曬啲問題先?重未計揸落去重有隱病。

Budget 你加三四萬 應該買到同期 125i 用 N20 偈 少啲問題 再唔係就買前期 135i。
點都好過買架千六 分分鐘重冇你架 Golf 咁爽
A3 1.4 sedan呢
又係呢句真唔真14年會唔會好啲?
我既角度係每人對整車或者對車既狀態有唔同要求
有啲人有少少漏油都要整一大爛餐
有啲就求其識郁就得
如果你係前者我直頭唔建議你買寶馬

講緊六年車而寶馬出名漏油
玩得F20 預左個abs sensor/線成鳩日壞
水喉極易老化等等
雖然車房整到熟晒 人工包料都唔係好貴
但要擺低架車我就覺得好煩

講真我18年新車都要番廠搞下啲手尾
例如側鏡成鳩日有野攝左入去
攝鏡個陣好嘈
個水潑發撚晒癲潑到過撚晒龍

不過1系都係我揸過咁多部hatchback最開心既一部
未揸過寶馬,甩咗P想搵架入門玩兩三年,所以應該都未必會大整,想問師兄平均幾耐一小整?
我無乜要求,普通保養做足,可能你所講嘅側鏡同水潑問題對我嚟講都唔會去整,唔係影響到行車或損耗都唔會整
因始終揸2-3年就算,師兄點睇?
我18年尾期同你14年架車用唔同引擎
再加上我架車無整過引擎相關既零件
所以我比較唔到

好事既係我未聽過佢副八速會有事 都幾信得過

買車最緊要係你鐘意架車
我叫你買架ae110可能依一世都唔洗整車但係你就無左駕駛樂趣

所以鐘意就去馬

師兄呢句好強心針
不過都想問吓有無啲咩係要留意?未買過bmw唔太知
A3 我反而會叫你買前期 1.8 點都爽過 1.4
我冇揸過 N13 但你睇吓啲整寶馬嘅 Facebook page 整咩偈多?就係 N13
歐洲車就係咁 你以為你勤換油就得?你重要得閒整車架
水路 / 漏油 / abs sensor 其實好少事 唔明啲人點解講到世界末日咁

最緊要係有個心理準備係隨時要執吓 唔想煩嘅 買全新車 / 日本車
包圍避震內飾件鮑魚車鈴
黑籠 座椅等等
唔撚記得喇屌..
買m package無死

價錢我唔清楚呀 我無買開二手車
咁你不如唔好換車
同架golf 7有咩分別
留意下帶唔帶夠錢落訂
最緊要睇多幾個盤先好決定買邊架
就係囉 所以先想買120i
既然我講到架車咁撚系都想買
屌你買啦 認真幾好揸
特別個M呔好撚粗好好扭
唔通真係要買返golf?

真心golf 係比我好多樂趣,旦衰在時不時就有野壞
除非你好着重揸得快同樂趣換架 7 GTi 係買佢副偈同波箱
買120i 就當係試新嘢順便玩吓尾碌咁

我係你就會買120i
買 M sport 同盡量買原裝啦 買完全部嘢執一次 自己跟返所有嘢 唔好亂改 勤保養 咁其實冇乜問題
係架
睇下你點睇囉

最緊要上架驗車搵相熟車房
咁睇唔開呀, 買部咁既車
巴打咩好意見?
揸緊125i
新車買返黎除左壞過一次abs sensor
暫時未有其他問題

駕駛感個人好滿意無投訴
不過後座真係窄,生咗細路唔知仲捱到幾耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞