[月經]周杰倫最鍾意邊隻碟

60 回覆
8 Like 2 Dislike
我很忙, 魔杰座, 11月的蕭邦都正
你舉啲pop到爆嘅例子仲衰喎師兄

得喬克叔叔 魔術先生 龍騎戰士 稻香 蛇舞叫做想帶出音樂如魔術
餘低就真係只有流浪詩人聽落有啲特色

說好的幸福呢 給我一首歌的時間 花海 時光機基本上唔係靠姐撚唱得好
真係同每年幾十首彈出嚟嘅ballad song冇分別

姐撚頭十張專輯最差一定係佢,比起10年第十張跨時代輸成條街
一位唔錯嘅歌手出到咁嘅專輯可以叫好,但姐撚級數出啲咁嘅嘢真係得合格
我唔知周杰倫最鐘意邊隻wo
又嚟pop就衰嘅言論
仲有軌跡,斷了的弦好好聽
2010年前果9隻
跨時代都好好呀
范特西

細個時拎住CD Walkman+歌詞簿loop咗無數次

但最鍾意3首係七里香…軌跡…不能說的秘密
跨時代開始變左聲咁
從來冇講過pop就衰
沒有對比就沒有傷害
我講嘅係Pop冇問題,但冇新意就唔係姐撚level
同樣中國風
上個專輯我很忙首青花瓷可以用電結他做主樂器編曲,拋棄爵士鼓
但蘭亭序冇新意可言,玩中式樂器又唔及東風破,弦樂又唔及菊花台
說好的幸福呢同楓一樣都係抒情歌,但弦樂部分楓贏幾條街
給我一首歌的時間直頭比唔上我不配

Pop得嚟冇新意又不及前作,自然相對係差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞