[港台電視] 鬥快去南美

1001 回覆
40 Like 2 Dislike
今日做?
未,得廣告
幾時做
未知
呢套應該會好睇
如果可以一星期播足五日就好
係咪同monkeyland同一系列上次睇好好笑
[一齊闖天下] 繼半年前嘅《鬥快去星洲》之後,又有五支英國家庭所組成嘅隊伍準備好出發,接受全新考驗。

《鬥快去南美》同樣要求參賽者喺唔搭飛機,冇得用手機同其他科技產品嘅情況底下,靠手上極之有限嘅現金穿洲過省,鬥快去到目的地。

新一輪比賽嘅路線比上次由倫敦去新加坡長超過一倍,過程更加艱辛,途經嘅地方亦都危機重重。你準備好同五隊參賽者一齊踏上今次難忘之旅嗎?

記得收睇由10月5號起,逢星期一晚9:30播出嘅《一齊闖天下:鬥快去南美》啦!

https://youtu.be/BYINvBIYOVs

上一輯《鬥快去星洲》緊張刺激嘅跨國比賽,係咪睇到大家意猶未盡?介紹番全新一輯節目《鬥快去南美》,五對英國人由墨西哥城出發,由北至南穿越成個南美洲,前往世界上最南面嘅城市--阿根廷烏斯懷亞!

根據慣例,參賽者唔可以搭飛機,全程冇得用手提電話同上網,身上只有少量現金。脫離咗現代科技,究竟可以點樣鬥快去到終點呢?

《一齊闖天下:鬥快去南美》10月5日起 逢星期一9:30pm #港台電視31/ 31A
alex 仔仔果句真係經典
第二季宣傳都播番出黎
50日 流血 流汗 流眼淚

不過其實好似得alex 仔仔有留過眼淚
睇先睇到廣告10月5號起做
我想講rthk真係有聽到我地嘅訴求嫁
上一季冇睇晒,上港台網冇得睇返,知唔知邊度有?
BBC EARTH 原來有

環遊世界大冒險 第2季
五組人馬從墨西哥城出發,比賽誰先抵達阿根廷烏斯懷亞。
https://nowplayer.now.com/ondemand/detail?id=S202007170111124&type=series

環遊世界大冒險 第1季
《環遊世界大冒險》是部目標艱鉅的紀實娛樂節目,要讓旅人們在挑戰賽中互相較勁,看誰能在不搭乘任何飛機的情況下,率先抵達遠東地區。冒險者們展開一場意想不到的探險,在沒有手機等現代裝備的情況下,他們要跋山涉水,並用盡各種交通工具跨洲。從火車、小貨車、渡輪,一直到嘟嘟車,這樣的旅行不僅兼具道地感和啟發性,更是一場要在最快時間內,抵達終點線的激烈競賽。
https://nowplayer.now.com/ondemand/detail?id=S201907170089004&type=series
如果你有VPN, 可以去試下BBC iplayer有無
RTHK無網上重溫
鬥快去南美 - 第一站:洪都拉斯 - 科潘魯伊納斯

五支參賽隊伍由全球最大的西班牙語系城市墨西哥城出發,需要途經七個目標中途站,利用海陸兩路的交通工具,鬥快到達終點 – 世上最南面的城市,阿根廷的烏斯懷亞。首個目標中途站是洪都拉斯的科潘魯伊納斯。

雙語廣播:粵語/英語 (電視版)
播放頻道:港台電視 31 / 31A
播出時間:10月5日 星期一晚上9時30分
聽日做
正~希望好似MONKEYLAND 咁好睇
The Amazing race?
上一輯好好睇
No
Race Across the World
鬥快去星洲 第2集?
南美啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞