港島山頂著名私家醫院涉醫療失誤,醫生「開錯刀」誤將右腳當左腳

212 回覆
259 Like 10 Dislike
高手
呢間醫院成日請埋d賓妺做護士
另一隻腳都有碎骨?
生仔要幾錢到?
一早知香港d私家醫生多庸醫 好多都hea醫無醫德無醫術 淨係貪錢
如果今次係切岩腳 但都係疏忽例如切多左骨果d或者神經搞到病人有後遺症 係唔會告得入 賴落併發症到就得 你search下d醫療事故case就知 做完手術搞到人中風半身不遂都大撚把藉口
但今次擺明切錯腳無得賴落併發症啦 等睇個醫生賴其他野可能咩工時太長果d
我之前都試過做手術奶野 係法國醫院做鼻中膈彎曲手術 又係切多左我d骨 個醫生又係賴後遺症 明明有得避免 我當初又係太信任佢 佢無同我講過任何手術後遺症 叫我做手術我就聽佢話book期做
總之唔好以為做手術就一勞永逸 同埋香港d醫生都唔係絕對信得過
做錯腳係罪無可怨
法國醫院唔係法國既醫院 係九龍城果間聖德肋撒醫院
總之唔好去呢間野做手術 醫院同醫生係絕對唔會負責任 d態度極惡劣輕佻 咁黑心做醫護好撚想佢地有報應
廢武功 武廢
又係你,我已經記得住你個user name
同埋今時今日互聯網記你一世
生仔做手術之前實搜尋下自己個主診
公家D醫生好好多其實

又喺你面前用marker 畫晒嘢問你啱唔啱先會麻醉你
利申:幾年前做完十字韌帶手術
個病人都唔記得自己邊隻腳有問題
成日形住呢間醫院入邊,不論員工醫護同病人都係外國人
想知賠幾多

定唔洗賠
如果要做啲手手腳腳嘅手術
尤其係返唔到轉頭嘅截肢
要喺其餘三肢用箱頭筆寫”NOT THIS ONE”
應該唔使賠,你幾時有聽過香港嘅醫院係要賠錢架, 就算係公立定私立都好。
好嘔心睇到有少少想嘔....
唔好有事就講尻野,私家大部份醫生有一定水準。
公立真係好撚多made in China 醫生。
開果陣唔發覺有問題?都冇碎骨,點拎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞