羅傑斯警告:恐見到一生中最嚴重崩潰 美股等爆

164 回覆
61 Like 128 Dislike
個個人觀點唔同,佢都係搵的野去合理化自己既觀點,調轉其實人地埋又係咁駁返佢
嗡中一次D人就當係神級預測
唔會有人記得佢錯左10次
唔會再跌 但會汁
你究竟知唔知羅傑斯 同索羅斯係兩個人
仆街到
叫人放貨自己係咁買
出口術叫人走跟住自己係咁入
佢真係唱淡好多年
佢同個咩新債王一樣煩到仆街
依加個市況跟本冇人經歷過。。。大家都係9估見步行步。可能個病走左之後強勁復甦又繼續頂得住。
香港唔會再出到另一個曾任權 睇得出貪曾係崇尚經濟哲學 其他係跟黨的
咁又唔好咁講
對家都話你唔妥林鄭就離開香港
人生有幾多個十年
成班連登仔炒700, 美团, AAPL, TSLA, 炒金, 炒Bitcoin, 炒到升晒天, 全世界唔駛做都月入過十皮, 仲駛乜9返工

股市同債市完全脫離現實, 全靠全球大放水頂住個市唔插, D新經濟新能源炒到飛起, 坐火箭昇空咁

但現實世界係歐美日GDP大縮水, 大把人失業冇工開, 大把中小企睇唔到前景焗住收皮, 就算明天奇跡出現武漢肺炎突然消失, 供求兩邊一齊收縮, 大把人現實嘅生意/工作輸到清袋破產, 實體經濟唔知都要幾年先可以復原

泡沬吹得越大, 爆起嚟時就財富蒸發嘅破壞力就越勁, 到時連不受疫情影響, 收咗政府補助有閒錢炒股友仔都要一齊輸身家, 全民返貧.

而家根本係perfect storm, 一切泡沬因素已集齊, 係等起爆嘅火星, 財富消失同債市爆煲, 對本已受重傷嘅實體經濟造成第二次致命衝擊, 只怕今次爆煲遺害會衰過日本泡沬經濟, 08年金融海嘯真係小兒科嚟.

有生之年見証香港收皮+經濟大崩潰, 係差在支爆會唔會成真咁啫
條友可能冬眠緊
呢條友算唔算係美國版沈大師?
半年前真係爆咗喇喎
一個禮拜玩兩次熔斷
果啲都唔叫一生中最嚴重崩潰?

而家上返晒又講到係咩泡沫 好危咁
爆就爆硬架啦 睇下幾時爆姐
屌又針對 trump
又唔係Trump開大個量寬頭
要屌就屌黑鬼馬先
半年前都叫爆
小朋友你真係未經歷過 97 科網喇
呢個PO除左Brrrrrrrr我都唔知講咩好
呢條友燈過好多次 無次中
他認為,即使這些企業再度遭遇熊市,也不會比他預期跌得太多。
美股:別人貪婪我貪婪先有得贏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞