Orient 東方錶討論區(2)

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
呢d 古典款,皮帶好睇好多
冇執,直接上去就得
皮帶係襯啲既,但大汗人唔適合用皮帶換左完廠皮帶,要700

上日本網睇到e隻色, 幾鐘意, 想知香港會唔會有得買
我直接買左鋼帶款 再配番條原裝皮帶
佢前排連個網都死埋
如果係維修記得預個零兩個月先拎得返

利申:整過兩次錶, 啱啱拎返隻錶
有網架咩
香港東方錶個Facebook有個網誌但依家去仲係Web Maintenance

Btw佢維修完我隻錶之後好似冇維修過咁,支時針仲係唔準仲要搞到個自動陀多咗手指摸
香港行貨好似冇鋼款上維修中心又話公司規矩唔可以換鋼帶
巴打,借問聲買咗幾錢?
我見Carousell 賣2700幾,東方表應該無無假?
係27xx 佐敦買
我地應該睇緊同一個 carousell post
應該係
呢隻表盤細,配鋼帶會唔會顯得鋼帶好粗好大條
一開始都覺得有少少 而家睇慣左
遲下會轉番會皮帶
moonphase
之前想入手呢隻
但覺得openheart突左出去白圈有啲怪
8k??????想入 我仲等緊半價哩個都市傳說
我就係諗諗下嘅時候睇中咗等二隻
Moonphase下次再隨緣了
小弟我今日買咗人生第一隻過千蚊嘅錶,睇咗幾日兼睇咗好多唔同牌子,最後覺得Orient最啱我心水 (專注機械機芯 & 鏤空設計) !

今日就買咗Orient Sun & Moon
V6
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞