個home page被luckysite騎劫點搞好?

48 回覆
0 Like 0 Dislike
Google過d方法都唔得
用software搞點知全部scan完要比錢先可以remove
有咩免費方法搞?
砍掉重練
我都係咁
洗完冇事了
試下Hao123
砍掉重練
我都係咁
洗完冇事了

咁就要洗機好麻煩喎
試下Hao123

依隻煩膠之前解決過
唔知兩隻撞埋會點
https://www.malwarebytes.com/
試下呢個software之前試過ok
del撚左個垃圾bitcomet
john linux 啦 ching
用adwcleaner搞掂左
連我chrome連record同my favorite 都del哂
巴打佢會整個假chorme 出黎
step one 係del左佢
之後del哂所有你唔知既軟件
然係改翻所有searcg engine 做google

好癲
我dl個新chrome對返之前條path
隻毒真係整過假chrome出黎
我頂
尋日用adwcleaner淸完,今日一開機又整過假chrome
我頂
尋日用adwcleaner淸完,今日一開機又整過假chrome

用 linux

好癲
我dl個新chrome對返之前條path
隻毒真係整過假chrome出黎

Diu 好彩睇真啲
佢個假chrome係under Eastness file
之前中過假chrome,用adwcleaner + malwarebytes 清理delete 所有話有問題的files,之後再用avast scan 多一次,以為整好啦!之後嗰幾日,個avast有時會彈出來話有條link block 咗(當時我不在電腦前面),條link又唔知咩嚟,最後都係重裝最好!
之前中過假chrome,用adwcleaner + malwarebytes 清理delete 所有話有問題的files,之後再用avast scan 多一次,以為整好啦!之後嗰幾日,個avast有時會彈出來話有條link block 咗(當時我不在電腦前面),條link又唔知咩嚟,最後都係重裝最好!

我都遇同呢個問題
巴打重裝後佢仲有無返來
用malbarebyle暫時無問題

我都遇同呢個問題
巴打重裝後佢仲有無返來

重裝之後冇事了!

我都遇同呢個問題
巴打重裝後佢仲有無返來

重裝之後冇事了!

我都重裝左
用software搞點知全部scan完要比錢先可以remove
有咩免費方法搞?

Google頭幾啲網都鬼鬼地

全部step by step叫你裝個軟件 其實又要俾錢買
有咩免費方法搞?

Google頭幾啲網都鬼鬼地

全部step by step叫你裝個軟件 其實又要俾錢買

無架,重裝啦
我覺得隻毒已經進化左,Google教學都幾年前
之前中過,騎劫個Lucky首頁,發現係成個都係假Chrome,就搵返路徑刪咗,重裝過一次Chrome,但之後隔無耐又會無啦啦同我自動連結返假Chrome,再睇返應該因為我無刪乾淨,假Chrome全部放係 管理員》AppData》Local,有成10個左右既假Chrome ,佔空間10嘅gb,之後刪晒全部呢啲假Chrome,就無再出事。

X2 後面先發現個假chrome 放喺個叫zoohair 嘅file
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞