Toyota Ractis好唔好揸

92 回覆
12 Like 4 Dislike
有冇巴打解答下 會唔會難渣過jazz? (學車一路渣jazz)
長度差不多一樣咁滯⋯點會難揸啲
架車既大細都係揸多d就熟
所以1500車仔唔會難揸得去邊, 你想揸快既ractis未必岩你要求, 因為都係cvt

我之前個架係水貨, 好似有潑片, 唔夠力就啪低一格, 聽聞行貨無
兩部都係細車,Ractis同7人車差兩個碼喎
唔該曬幾位巴打
長度一樣應該ok
新牌仔係咪都唔敢揸得快
其實好多日本車仔都超冇力
Bb, ractis, vitz 都係
我記得我已經特登唔租1.3
貴dd租架1.5
基本上用得NA偈嘅都冇力
新手第一次揸accord(4.9m),依家揸legacy(4.7m)

其實相對條路,大部分嘅車都係好細部
佢渣gtr就唔會炒?
而排係街都留意幾多人揸緊
咁樣跌得落去關咩車款事咩
本身唔關車款事,係關P牌車手事
不過好多P牌車手都好鍾意揀Jazz,所以關車款事
睇埋片就知P牌車手可以有幾on9咁都可以跌落坑
力水唔係完全冇嘅,但 1300/1500cc 加 CVT 波箱⋯要預畀完油隔兩秒先有明顯加速感

要快都可以,但要長期3-4000轉
不過呢啲車仔都係慢慢揸先最舒服
唔明你個邏輯
polo tsi 0-100 9.7
ractis 11s
jazz係幾多?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞