想問下有幾多人生過痔瘡

150 回覆
21 Like 1 Dislike
之後有無再生
內痔
試過瞓瞓下屎眼痛醒左抽下抽下咁
屎眼有粒野
太熱氣/痾唔到屎/痾硬屎個排,粒野好撚大粒
平時細粒 唔痛所以冇理過佢
十年來每幾個月就跌一次出黎
仲流血流到M咁
有次醫生開抗生素
食咗一星期就冇事
半年都冇返發
我係外痔 我都想食藥冇事
巴打本身大唔大粒
痛唔痛
應該係金痔瘡黎喎 點可以唔理
內定外面 我係外面同痛
今日開始食藥 希望快啲好
冇嘢
早d訓 唔係食咁多辣同熱氣嘅就得
佢縮返入屎眼就冇事
痔瘡大把人有 唔洗咁緊張
內痔手尾就煩
有內痔,之前用咗7000幾照過話冇事
醫生話痾屎要5分鐘內完成,痾唔度就起身,而且要完全唔出力,好難做到

間唔中都會痾返血
我睇咗醫生 都係食你呢種藥
巴打當時食第幾日先有好轉?
我食咗第一日 好似大粒咗...
巴打都係外痔?
我都係
粒野跟左幾年
無痛無血就無理
食藥冇用
做咗個水解15000蚊
話要等2-3星期先縮晒 依家都等緊
不過依家冇咁痛, 做完第4日, 但未feel 到粒野縮
我都好撚驚,琴日屙完啲硬屎之後feel到有粒野,但係唔痛唔痕
過幾日睇下痛唔痛 痛就要睇醫生
我前日發現,呢兩日都冇屎屙,同埋沖涼嘅時候都摸唔到粒野,希望佢唔會再出嚟
我都係心情好差 唔知個粒係外定內 推到入去幾秒又出返黎 去廁所用力會腫 行得多路都會腫 未接受到有咁既野出現 心情難以形容 聽日再去睇醫生 睇下點
無論外痔定內痔 你都係有痔瘡 就最終都一定要整 只係時間問題
痛嘅話 就去試下水解 唔係個個都有效(聽講) 但係做完就冇事 等佢一個月嘅時間縮番 依家唔痛 都冇特出黎 但有時心理作用覺得有啲野(其實冇野)
我係去王英為 TST 做 佢幾好人 感覺唔錯(唔係打手) 因為之前睇過另一個醫生 覺得佢太串
希望幫到你 今年我都大病過幾次 好明白你心情差
今日再去覆診 佢話好左 但唔會無左瘡 只係發唔發作 比左封信我 如果我大便有血就照腸鏡啦 但我宜家梗係乖乖食水果飲水呀個d 唔會有血既都
但因為肌肉已經鬆左 後悔自己既任性 唔飲水呀 瘋狂食辣個d 我都會有時覺得自己無事 但每次去廁所 什至尋日行山 好難忘記
樓主依家有無復發
我都係重訓撚
復發咗n次
成日做幾個月gym就出事
醫生直接話咪做gym
係咪有痔瘡就做唔到大隻佬
咁大獲?
我呢2個月都有做gym
冇復發 不過成日都有心理作用
好似有粒野咁 但摸落去係咩事都冇
我依家都少做咗深蹲
巴打食咩藥好返
冇呀 做水解手術
$15000 唔算痛
巴打,想問,你水解完,而家點?
我都中正外痔
有冇人試過「打針」

醫生建議打針令痔瘡壞死

但我之前未聽過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞