何俊仁反對「總辭」:民主派不會被抗爭派綁架

135 回覆
13 Like 176 Dislike
放心啦
佢去到正選實贏撚梗
大把中老坑唔信初選
驚俾人偷資料同俾人拉而唔去投
如果初選砌唔低佢
正選佢果d票出嚟
實食無痴牙
新東選5席,建制就點都拎到2-3席
即你覺得根據初選結果胡志偉都有可能選到

同埋唔重要,初選係預第7屆立法會
同你第6屆有無權留任係兩回事,對其他本身想選但依屆無做嘅人公平咩
標題照Copy的
唔重要,初選同廷任無關
無關
我回應「正常選舉有埋建制派胡志偉可以選到九東?」呢個講法啫
其實何俊仁憑咩阿之阿佐

民主派定抗爭派都應該要總辭
憑佢有份行入中聯辦搞功能組別囉
如果有睇內文,佢根本冇分化抗爭派,仲話三種條件下可以總辭
唔好咁易被帶風向
我都係針對你初選嗰度講
冇話佢哋總辭
事實上係應該要一齊唔做
但你叫班抗爭派全體公投
我都唔覺得「總辭派」會贏到
佢地留喺議會有民意支持
何俊仁證明民主派從來無抗爭過。
民主派咁多年黎只係狗且偷生。
葉德閒話上一代連累左我地。
民主派就係其中之一
發現成班都係賣港係咪發現得太遲
如果早一兩屆整走佢地會唔會好好多呢
支持延任再戰35+至最後一兵一卒,唔好跌入毓派熱狗共產黨既陰謀
不逃避、不撤退,守住前線

希望比的空間大家,黎件事本來就好大爭議,每個人的抗爭程度都唔同,始終團結大多數係運動能唔能夠持續的主要因素,祇要佢地仍然抱持抗爭的心,係 兄弟爬山、各自努力的前題下,唔贊同亦唔好分化

但,他們要明白,

你們的元老被港共政治性拘捕
你們的同路人被中共抄家式以國安法拘捕
希望你們不會成為政治花瓶

利申:我要求你們不要參與臨立會2.0,你們已經沒有人民的合法授權

最後,就算要參與,亦要向世界表明立場
DLLMCH
唔一定,今次5眼都出到聲屌支那唔守信個時佢地仲要走去幫支那含撚,食相難睇到
公投分分鐘都係總辭贏
公民黨都支持留任
不逃避、不撤退,守住份糧

睇定d先
但國際未必會撐總辭
始終立法會議員叫起上黎都響d有地位d
國際上隨時因為需要有呢類身份而有多少影響力既人響度而反對總辭

係黨01安上何俊仁度

百幾二百人睇完標題可能未睇內文就負評左
宜家國際就係屌緊支那個陣你走去含唔係倒米叫咩
唔通有人想強姦你,人地幫你出晒聲警告佢個陣,你反而幫條友含撚,咁人地點幫你呀?

都出晒聲明咁做係唔啱,你仲走去附和唔係同外國一樣屌柒政府唔應該咁做無野呀,你玩埋一份有咩資格出聲
你咁講同我講香港仲有白警有咩分別
No
我只係講明國際唔buy既理由
即便呢幾日朱凱迪話出去收集意見
都係傾向留
朱迪佢都搭緊個台俾自己留低
用「民意」黎同要求總辭既其他抗爭派抗衡
但唔係因為咁我就要撐留
不過總辭作為一個倡議
係應該要有一個之後既方向提倡埋出黎
唔需要講咁多,好簡單,你今日留得,下年又廷咁點?
點解美國連南北戰爭都要選總統唔可以推遲個陣
作為民主派爭取民主憑咩講廷期,咁下年支那求奇搵個藉口咪得囉唔洗煩,廷到2047,依個唔係倡議,係原則
原則都守唔到學咩人講民主,講咩民主派,叫佢地含撚啦同建制一鳩樣
所以我對朱凱迪好失望
飯民留我預左
但朱迪早兩個月做左抗爭派領軍人物
今日響抗爭派要求總辭既情況下
居然想留低
總要借飯民試水溫
搭個台扮晒收民意
對唔住響我心目中佢比飯民更不堪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞