曾國衞:籲全體議員重回議會 人大就是民意

173 回覆
45 Like 292 Dislike
source:https://hk.appledaily.com/local/20200815/QA2UVXZ63FGZHNMVB7CHSFI5UQ/?utm_campaign=hkad_social_hk.nextmedia&utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_content=link_post&fbclid=IwAR3cJFdcj3EbP1A7X-R8g7BVk2TeLQk9dYYaHEUL_Rwckv71ZTNJJ9e_BLY

美國:要求香港9月如期選舉
中共:無選舉,不過議會照常,希望泛民一齊入議會做乖仔

老實講,既然大家都想加速想制裁,唔杯葛違憲議會,點加速啊……
中共同保皇黨日日都叫泛民返去議會
本身都覺得無咩所謂 但班奶共狗吹風吹到咁都係想人杯葛啫
販民:唔走!

大局就係香港宜家攞盡國際關注,中美對戰不斷升溫
有乜理由就去幫佢降溫,緊係繼續淋火水啦

有咩坐低慢慢傾
https://www.facebook.com/cheng.lap.9/posts/10158486361312357
Cheng Lap
2小時 ·
中國八大民主黨派:「我唔坐住個位咪益左共產黨?」
唔知咩叫八大民主政黨去 google,佢地就係諸君既未來。你估共產黨第一日應付你班選舉政棍?人地一早睇穿保你唔使選都有個席,就會自己仆住去。
好明顯睇得出邊一班人係為錢
唔知搞邊科,覺得民主派延任一年,特府到時玩野,DQ 4個分化你
to be honest,雖然我唔支持泛民入返去,不過話佢哋爲10萬蚊人工又唔係好合理
講真你公民黨嗰班專業人士,用自己專業出去分分鐘搵得仲多,話佢貪錢其實唔合理
不過係泛民嗰種保守心態囉
美國玩真料,中囯想縮,知唔夠玩
所以扮寬鬆
呢條友真係痴撚線
唔好縮呀
其實出邊冇乜邊份工可以開會投票唔出席都冇事, 得閒出嚟鳩up下又10幾萬, 有嘅話麻煩介紹比販民, 佢哋呢方面幾專業
民意 2個字咁簡單都唔識
美國反恐制裁名單:
https://www.treasury.gov/resource-center/sanctions/OFAC-Enforcement/Pages/20200807.aspx
佢都係被執行制裁嘅犯嚟。
唔好撚玩啦
你句說話初期就合適
依家都仲係咁講 咁咪即係還原基本步?
我意思係我唔buy誅心啫
anyway 一定要杯葛違憲議會
喱條友真係狗官嘅材料
屌啦,先唔講香港做中律師根本僧多粥少,律師多過客

就算有生意,你估準備啲cases唔撚辛苦架,可以俾你唔返工有糧出?做人二奶都要俾人屌,做二世祖都要哄老豆俾錢啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞