Panasonic S5詳情,減重至714g,4k 60p 10bit

79 回覆
6 Like 4 Dislike
對位A73
差皮幾喎ching
老實講,雙原生iso係呢個價位都好掂
等屎興拆水仲平仲抵買
Dual iso 係咪除咗拍片, 影相都會有正面影響?
S5雖然對位a73 但比a73貴,對焦又差少少...
a73已經唔係新機但似乎性價比仍然高
應該係好好多
S5同A73比除左AF同電之外應該所有野都好少少,
操控同手感就好好多, mon/EVF 都正常好多
Ibis都好,應該講sony ibis真係唔穩定
但係代理維修未試過,唔知壞左點算
p 記買黎都係拍片架啦返正
點解仲要整部相機型嘅機出黎
做個 video 殼出黎可以更受歡迎講真
Lumix S5 已在美國開啟預售,出貨時間是 9 月中旬。它的單機價格是 US$2,000(約 HK$15,500 / NT$58,700),帶 20-60mm f/3.5-5.6 鏡頭的 kit 價是 US$2,299(約 HK$17,820 / NT$67,490)。

9 月 30 日前購買 S5 的話,廠方還會附贈一顆 Sigma 45mm F2.8 DG DN L-mount 鏡頭。
P記好似係要買水貨
香港一定唔送
香港有冇行都唔知啦然後細鋪一定拆鏡賣 但係第一水賣原價
美森買寄香港有無得諗
唔怕貴 一定得㗎
想買就等行水貨啦
Evf 唔係一樣大家都236??
一樣係236都可以差好遠如果跟A73個mon黎影相, 曝光應該錯硬
sigma art唔洗轉接喔
sigma同Panasonic係合作夥伴黎
DG DN系列原生L mount
有14-24 24-70 35f1.2 45f2.8 85f1.4
RF同Z都冇得用
價錢你自己睇 點會冇性價比
買arri仲好
罪大A73的芒出名差,尤其是亮度
sigma對於Panasonic的確唔係副廠
係原廠黎
香港仲未有定價?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞