有幾多AL年代人pure math同applied math拎A

19 回覆
1 Like 1 Dislike
你哋係咪日常生活都好醒
Pure 得 Applied math b左

唔係 好撚毒
有後悔當年中七操paper
操到無乜同d frd打機
記得9x年全香港200個Applied Math攞A,我係其中一個 (Pure Math攞B)
拎C ,2002考AL

現實生活都係好濕鳩
其實之後越黎越少人讀AL applied maths
每年都係得幾十人A

不過D卷係簡單左, 我以前做pp都覺得好神奇

利申pure applied A之後讀左乞食社科
applied maths 考左兩年都係E, 覺得 mechanic 好難
成日好後悔當年無讀pure

走左去讀Chem
當年都係靠死操 past paper
就係 AL app math 嚇怕左, 所以大學唔揀 mechan
相比起 AL app math mechan 部份, physics mechan 部份淺好多
都係, 不過我physics F ..
Pure+Phy A,但無讀applied maths
後悔都無用

唔會話特別叻,後期啲題目好多都係重重覆覆咁,有操就識
me too 喎,都係嗰年拎c
升咩u 咩科呀?
UST maths
再講落去我地就相認架啦

話說當年科大數學真係一眾數學毒撚既水泡
算唔算三大最易入嗰科?
美國三大雲端公司之一返工,住外國有車有樓平淡過生活
成日都覺得呢讀得到pure 同applies maths嘅人好神奇,因為自己連CE a.maths都搞唔掂
你哋好勁
Pure math嘅難度,國際上係咪數一數二?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞