如果安樂死合法化,香港人口會少幾多?

25 回覆
6 Like 0 Dislike
排期排到3年後左右
大生意黎
十萬蚊做一次都有人幫襯
個個都係得把口,真係想死邊有人阻到,好似樓上日日係度嗌生嗌死班撚樣係一定唔會自殺果班
各國一早應該引入簡單合法既安樂死啦

反而大部分人都生活得唔開心 又可以解決環境問題
陳x波:市民可移居天堂
應該實行強制死就真
個個都係得把口,真係想死邊有人阻到,好似樓上日日係度嗌生嗌死班撚樣係一定唔會自殺果班

多謝你呀 你真係睇得好透呀
應該實行強制死就真

呢啲就應該係對啲蝗呀地產佬呀垃圾高官黎做

正解 成班垃圾
我發覺大部份人都將安樂死同無痛自殺當成一樣嘢。就算有安樂死,絕大部份人都未達到果個要求。

其實我係想講後者嘅
要排期

你錯喇 毒撚特點係意志力薄弱, 怕痛, 燒炭跳樓上吊跳海全部都驚痛/驚辛苦/驚變植物人死唔去 所以先做唔到 有得安樂死真係會去架

最好有日就突然無啦啦死左 都唔想預知自己即將要死黎折磨自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞