美軍爆考慮巨砲部署東亞 可打北京上海

394 回覆
380 Like 7 Dislike
遷都就可以解決問題
唔驚
宇宙戰艦愛荷華(級)
雄安新區?
要飛得遠啲增加炮彈動能係冇錯wor
用discarding sabot嚟加長射程例子雖然係少,但唔係冇試過
二戰德軍防空炮試過用HE-DS加長射程
80年代USN都有開發16"/13.65" sabot 畀 Iowa-class 用,射程差唔多double咁滯,後來堆戰艦退役中止咗研究
即刻諗起呢枝,起係人地d山度射
RX-75?!!!
想玩紅警2,而家得1同3咋
巨炮唔係法國嘅咩
Btw cannon noob !
美軍早排已開發緊用5吋艦砲同陸軍6吋榴彈砲去發射原本railgun用嘅HVP砲彈, 仲可以當係SAM兼反導導彈咁用

Hypervelocity Projectile
https://www.baesystems.com/en-us/product/hyper-velocity-projectile-hvp

而家用8吋砲玩Ramjet Projectile當對地飛彈咁用

真係時光倒流, 以後玩返車大砲
唔知
放10個8個炮兵營係台灣,分2隊24小時日夜尻炸都唔得你死
遷都秦州吧
報導也提到,上述地區不一定會想讓美國部署巨砲基地 因此替代方案就是選擇在中國週邊的小島進行部署,「美軍擔心當中國進攻台灣或周邊區域時,應該要做些什麼」。據了解,美軍預計在2023年正式推出該款「戰略長程加農砲」並進行試射,如今部署基地設立議題,隨著美中關係急速冷凍也引發高度關注。

訓得 3 年後打再叫醒我
講左十三 頁 都無人睇字
肥婆話擺東風好過
爛尾
好似打機
曝露年齡系列
不如俾粒原子彈嚟
如果可以放台灣的話
果時啲人話美國陸軍係因為中程彈道導彈條約限住先玩火炮唔玩導道導彈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞