有無巴打做ASL java programmer

28 回覆
2 Like 4 Dislike
岩岩收到interview,但係睇連登個個都屌禁
所以想問下有無巴打做緊想知道多d詳情
本身番緊shift既工,番7日放2日,manager同你講定呢幾年都無得升/轉team
依加個departent又學唔到野好似做customer service禁,所以先想轉
如果你本身唔係寫開code,想轉field,入ASL吸經算係唔錯既選擇
但寫開既話....,睇路
ASL = 人口販子
你 = 人球
ASL咁出名就自己google啦
本身無code底,係今年開始自學寫到d細app,對呢方面有興趣,但係報左d welcome fresh grad既 都無反應,所以先想試下,但係見到d腐皮多到
所以先想問下做緊既係咪真係好難頂
何解呀巴打
其實都好睇做咩project
但木人巷,練功一流應該錯唔駛
resource唔夠下咩都要自己research同做
要學嘢都唔係呢間
入去真係唔當你係人
asl send 你去個 client sub-con
之後每個月出 payroll 收錢
你係 client 度點死都唔會理你
我都預左自己好多野唔識要自己做research,係驚一黎就要一個人做曬成個pj
PCCW會唔會好d,唔當係人有d驚
姐係要自己一個人屌曬所有野?
答清楚係咪賣斷先啦,但呢間野好一般,唔使咁忠心
contract 黎 狗都唔屌
睇你彩數

唔好彩做撚死都無人理你
睇黎都唔係好岩我
本身想揾d有少少training上完可以邊做邊學
但係無人理同埋contract真係不了
睇黎有排都轉唔到了
btw 唔該曬咁多位巴打
做IT慘過食屎 你個腦夠聰明 諗野快就好做
能力不足 分分鐘日日Ot帶埋返去做

利申 IT狗
如果講到明fresh grad welcome就應該唔會好chur掛?當儲下經驗都好,有exp就跳point跳得好快
間公司永遠都係得ot
呢邊ot完 隔離team要人就丟你過去ot
真係完全當人係resource 用到盡
無人care你d嘢做成點 交到貨就算
其實係睇下咩team
我以前返個team 返咗一年都未試過ot 日日5點半準時走
點解負評就係因為ASL既會OT又人工差,不過寫code相對會少D(好似係)
的確,ASL比agency梗係差D架啦,但至少你有得入行
最重要既係,入完ASL,要跳番出去唔算太難,始終都叫有舉成聞名既workload
(但當然,如果有得選擇既話,ASL就梗係不了啦)
我比較驚入到去都唔係做寫code既野
如果係既話都得既,辛苦少少都得
ASL 係西公司
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞