醫管局員工討論區 49

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
巴打會唔會知道PCA面試流程大概會點?
巴打都做緊pca定都係ea clerk個啲?
大家好想幫人問少少野
我朋友中畢業之後出嚟做咗幾年野
依家話apply EA3
但係佢最高學歷係fd,仲要冇左張cert
係咪唔使諗
醫院文化真係內定多,但自己唔試又唔會心息,唯有見o岩就apply,叫你interview 就平常心去,唔得就下一份,自己心理會好過d

慘就慘在自己冇機會被人內定
之前6月頭in咗份藥房嘅opa2 一直都無消息諗住打定輸數 點知上個禮拜突然打嚟問我仲有無興趣即刻應承咗
不過之後諗落會嚟會其實我係執人兩灘 可能係有個人頂唔順quit咗就揀返我去做
另外想問吓opa2係藥房其實要做啲咩(其實個廣告有講 不過過咗太耐都唔記得咗了)同埋洗唔洗overnight
感謝
想問有無人知轉cluster點搞
做滿兩年護士,想轉去第二個cluster新界西)
填好左張internal transfer form之後打去人事部
佢話而家轉cluster直接用HR app apply就可以, 唔會用form
上去HR 個app到睇,見到得various cluster招緊人,無單獨新界西選
係呢個情況可以點搞
請教吓 嚟緊in admin service division
睇JD提到asset management, asset disposal, stock taking
請問係咪即係處理醫療物資例如口罩嗰類?
上次in另一個post問知唔知份工做乜,點知答錯咗
好驚今次又答錯
佢意思係咪叫你咁樣逐個逐個搵想去嘅聯網報名呀
普通科門診/黃竹坑
同埋jd話要on call, 請問係咪即係隨時隨地收到電話就要返工
其實好多地方都係內定多,你又諗下一個 staff 做左好耐而且表現好好,咁啱有個升職位唔升佢而搵左個外人,比著你都唔會覺得好受
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞