[推到完場] 25/4 20:00 亞冠盃G組 - 東方(香港) vs 廣州恆大(中國)

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
康廉真係世界級
踢港超踢到球玉級
踢亞冠踢到隱者咁

亞冠有貨交就外流左啦 差幾班波

唔係叫佢有貨交 係直頭失蹤人口
其實牛榮成日比人爆係因為佢唔撚回防
主席個邊有金mckee幫佢 好好多

康廉今日跑唔郁咁

出金井打右翼, mckee踢左算
牛演半場屌一屌康廉先啦
康廉真係世界級
踢港超踢到球玉級
踢亞冠踢到隱者咁

康廉今日跑唔郁咁

下半季跑得起過?
打啦屌
又係輸左邊

輸龍
全個球場一齊屌一定大聲過支那狗
1117個陣已經係

東方做咁多濕九野,幾難令全場為佢嗌

唔係東方彈出彈入又唔買人
傑志最少踢韓職都唔失禮

東方

傑志
打亞冠冇班假鬼咪一樣俾人撚狗咁撚

true,除非買外援

但起碼人地要認真撚 而家東方

傑志有華杜斯防線穩
守志又唔買外援

雙韓中堅 + 華杜斯中場 點都好d

高比 alex 洋 av 艾里奧
都已經贏左你東方本地腳啦
東方又慢又老
米曹嚟料
康廉真係世界級
踢港超踢到球玉級
踢亞冠踢到隱者咁

早兩場係咁回防咪又比你班友屌佢隱形無貢獻
康廉有冇成功交過波
屌拎到波唔好咁急上去啦

傑志最少踢韓職都唔失禮

東方

傑志打亞冠冇班假鬼咪一樣俾人撚狗咁撚

true,除非買外援

傑志有華杜斯防線穩
守志又唔買外援

算啦,上季自己唔爭氣有咩辦法,
望下場贏到東方好過啦

應間又係東方就好笑
米曹嚟料

支持打狗
打交
米曹嚟料

更衣室入口仲乜
打佢老母支那狗啦
康廉真係世界級
踢港超踢到球玉級
踢亞冠踢到隱者咁

康廉今日跑唔郁咁

下半季跑得起過?

無,都話佢34歲
米曹嚟料

更衣室入口仲乜

保連奴搞人
據可靠人士分析,今晚東方羸球機率比恆大為機率。首先,剛剛的大雨令場地濕滑令地面推進十分困難。固此,燒味戰術較互傳互動更具威脅力量。東方球員乃至本地球員與其他實力較強的球隊往往在腳法,接球能力顯出強烈分差。這也是弱隊與強隊之間常見的問題。但當球場變成雨戰的情況下,往往會出現爆冷的情況。在弱隊進攻的時候,因為隊友走位及創造力不足的情況下,都會選擇簡單直接的長傳反擊,一方面是被面後場猜失波及中途就被搶截成功造成更大危險的問題,其次弱隊會以守和取分為主要目的,希望及後以12碼取得更高的勝出機會。(雖然分組賽不能靠此取勝),長傳顯然可浪費更多時間。在濕地下接送隊友的長傳,難道及風險會相對提高,因為控定足球時必需防止因地面濕滑而扭傷腳踝,故此不能因高速跑動上施已快產及腳步幅度較大的方式接球。高難度動作被濕滑場地牽制。所以腳法甚差的人會採取等後足球著地後才會接球。在雨戰反而會成為優勢,足球會因雨水的阻力而不能彈得太遠及太高,並且會啜在地面。在雨戰沒有腳法並不會受到很大影響。
第二,東方有很多體力形的外援,另外麥基一人相信也可在較難跑動及體地消耗較地的雨地跑足全場,加上不少東方球員在較高大的身體優勢,可以以死球戰術的情況下發揮更加的作用。眾所周知,香港的球員面對實力強勁的球隊往往只能靠角球、罰破取得入球機會,而今次雨戰就為東方在這個進攻方式更加有優勢。相反,一向以技術進攻的恆大,在角球、罰球顯然為一個大弱點,在上場面對水原三翼的韓國球隊,都被對方以角隊攻入,固今天雨點將暴露出恆大的嚴重問顯。而且,恆大的主要攻擊手阿蘭等外籍球員在身高及體型上並沒有優勢,故港隊比上場對日本的球隊更加有能力取嬴。

資料取錄由蓋ching屌你老味提供

傑志最少踢韓職都唔失禮

東方

傑志打亞冠冇班假鬼咪一樣俾人撚狗咁撚

true,除非買外援

傑志有華杜斯防線穩
守志又唔買外援

望下場贏到東方好過啦

應間又係東方就好笑

6/5 傑志贏咗就唔洗再睇東方
米曹嚟料

更衣室入口仲乜

冇影到
btw 恆大主場?

yes

傑志踢嘅話起碼叫有啲聲

仲可以睇俊立屌支那狗

true,除非買外援

傑志有華杜斯防線穩
守志又唔買外援

望下場贏到東方好過啦

應間又係東方就好笑

6/5 傑志贏咗就唔洗再睇東方

五十步笑百步
恆大hea住踢兩邊燒味都夠贏你小東方
btw 恆大主場?

yes

傑志踢嘅話起碼叫有啲聲

港超打氣團入邊我覺得得元朗,南區,傑志叫好d(但無一班稱唔上 ultras囉),
南華就不復當年勇……
東方就提都廢撚事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞