港區國安法:黎智英案再多2男被通緝 包括朱牧民及「攬炒巴」

359 回覆
451 Like 35 Dislike
網名「攬炒巴」

WHO
攬炒巴根本唔係一個人
出戰狼去美國拉人
拉錯人啦
唔好笑住 話唔定真係佢
知到有幾黑而去反黑
又老吹兇人
全香港包括林鄭都係我要攬炒
但開佢名咁不智?
咁佢可以更聲勢浩大地做嘢
用佢個名威震天下
原來係白警要廣傳好人好事了
攬炒巴 有流出過真名咩?
出事了

係咪即係港共認證攬炒團隊好做到嘢?
係一個信念
攬炒巴26歲呀
呢個起碼過30啦
《港區國安法》實施逾1個月,警方國安處昨(10日)大舉搜捕,拘捕xxx、其x名兒子、x名xx高層及另外3人,涉勾結外國勢力、違反國安法或串謀詐騙等。據了解,警方除通緝身處美國的xxx左右手xxx外,還通緝另x名身處海外的涉案男子,包括之前已被傳出遭通緝的「xxc委員會」總監xxx。

新增通緝的2人為xxx及xxx。其中xxx是xxx的兒子,他早前曾在社交網頁指自己是美國公民,已在美國生活25年,指稱香港警方的通緝行動是針對一名美國公民向美國政府進行游說工作,更形容自己可能是首名在港區國安法下被通緝的非中國公民,但相信他不會是最後一人。

據知,xxx在本港出世,中學畢業後才到美國,雖持美國護照,但亦為香港永久性居民。消息指,他與昨日被捕的「xxx成員」xxc有關連。

而xxx現年xx歲,據知,他亦為「xxxx」成員,在某個論壇使用網名「xxx」發言,早於今年1月已到英國,消息指,他現時在英國與xxx及xxx有合作關係。

呢篇嘢老作吹水成份高撚到上太空
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞