「深黃」投資專家使用支那牛牛買賣壹傳媒股票急急獲利平倉

116 回覆
76 Like 105 Dislike
無神論者的巴別塔及渾水出post表示買壹傳媒股票以示「支持」:
「唯有買幾十萬股282做個微股東表示支持,輸尻哂就由佢」
「大家一齊攬住死」
「今日個人都冇乜理性,所以做咗啲非理性決定。......咁啱見到0.078有122萬股,即刻掃咗先,當支持下,輸撚晒比人哋強制清盤就由撚佢」

當時成交若數十萬,截至下午二時23分,成交已近2億,做價$0.35。

只是筆者不才,遑惑買賣其股票如何令壹傳媒如何得益?又話所謂「共存亡」,但又「輸晒就由佢?」如此不在乎,令人不解:若壹傳媒亡,難道閣下輸「由撚佢」嘅區區幾萬元,又會家破人亡?

最後渾水指出自己響應呢個做法,並非為咗賺錢,但好人有好報,贏咗$75,000,並貼上其交易紀錄,可見其使用有騰訊背景的富途牛牛app買賣,深黃?可笑。

若真的好人有好報,又豈會在意,並見價格上升就急急將其股票沽出獲利?

計返佢100萬股賺左$75,000,即其在大約$0.156左右價位沽出,如果真係唔care冇睇,以現價$0.35計算,可多賺近20萬,才是真的好人有好報。

https://www.facebook.com/smartgoathk/photos/a.123150922396859/322933275751955
做狗師
你有冇睇佢賺個d錢係拎黎做咩先,急住衝出黎柒
駁唔到?
係你篇文寫d唔寫d,佢都講左全數賺到ge拎黎setup中期獎學金,你唔寫埋出黎?
已封鎖會員 45度
買咗好多?
揚咗咪拎出嚟補鑊囉,用支牛仲話深黃,見到都想嘔
佢唔自己講,你點會知佢有冇賣到?點樣揚法?
PR又block1隻
唔好避重就輕先,你駁晒啲point再答你
弱智仔,慢慢block,圍爐同溫層
分化 block
成班淨係識block,盲撐,分化
香港靠你地?死得啦
一個point都駁唔到
又一隻
唔係避重就輕啵,呢件事好緊要,你話佢純粹個人利益獲利,但實際上人地係拎黎setup獎學金,簡單黎講佢今朝呢個行動邊個知穩賺?的確蝕一半都唔出奇,間野仲要俾狗查,隨時生意都冇得做,佢係冒住風險拎自己真金白銀入市,然後沽出ge利潤100%做獎學金派俾其他人自己一蚊都唔落袋,手續費都蝕埋

第一佢唔講自己賣,冇人知佢賣左,你都唔會出到呢篇文

第二你睇完篇文淨係quote佢賣股票賺到錢,冇講佢賺個筆錢係拎黎做乜,淨係針佢用富途,居心何在?
俾人踢爆左?
避重就輕好似係你掛,成篇文提都唔提佢拎75000蚊黎做咩,唔會睇唔到掛,人地成篇文重點黎,不如你駁下我啦
傻仔淨係識9up,扮同一陣線,行極端
香港少幾個你就一天光晒啦
講極都係一個point
成堆人同一時間出嚟屌同一個人

咁多次都重未學乖點樣計Timing
唔通靠你?
佢都on撚鳩,叫人駁佢point,問題係成個point都唔成立,打篇文出黎完全唔提渾水筆錢係拎黎做咩,唔知仲以為佢自己袋落袋,點知原來分毫不賺全部派俾人做獎學金
分你老母臭閪咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞