香港人適合邊種體能訓練

20 回覆
0 Like 0 Dislike
Strongman

Crossfit

Powerlifting

Bodybuilding

P90X

Calisthenics

邪教Crossfit好似最啱香港人,比較全面同短時間
不過真係好撚貴同可以幾危險
波啲標
crossfit lose gains 不了
波啲標

波啲標唔會好唔functional咩
好多都好沉迷isolation
追巴士
逼地鐵
8小時工作外加4小時ot
為左十幾廿蚊小家優惠排隊2粒鐘
波啲標

申利 初學緊powerlift
波啲標

睇你想個目標係咩
每一種練既野都唔同
好難概括香港人適合邊種
如果你話要慳時間又高強度可能真係crossfit
波啲標

睇你想個目標係咩
每一種練既野都唔同
好難概括香港人適合邊種
如果你話要慳時間又高強度可能真係crossfit

想討論下邊種最適合都市社畜操fit應付日常生活啫
crossfit
可以約一班人做運動
又跑又跳 又有負重,放上ig都威過人
crossfit
可以約一班人做運動
又跑又跳 又有負重,放上ig都威過人

所以話邪教運動啱香港人
奧舉
奧舉

柔軟度 爆炸力
運動員應副修
如果玩FB呃LIKE都係一種體能訓練。香港人會包辦晒所有金牌
每日能夠去gym玩個零鐘已經心滿意足
每日能夠去gym玩個零鐘已經心滿意足

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞